Pols laboral

El 41% dels joves preveuen canviar d’ocupació en sis mesos

Un estudi d’Infojobs detecta la propensió dels treballadors d’entre 16 i 24 anys a canviar de lloc de treball per un millor salari i projecció professional

2
Es llegeix en minuts

El 41% dels joves d’entre 16 i 24 anys amb ocupació pretén canviar de lloc de treball en els pròxims sis mesos. Un estudi d’Infojobs detecta aquesta tendència, que la majoria dels enquestats justifica amb l’objectiu d’ampliar les seves competències, treballar en un projecte més motivant o canviar radicalment de rumb laboral. El percentatge de professionals que tenia previst buscar una nova feina l’any passat va caure al 20%, mentre que la dada del 2021 és tan sols el 15%. Són els joves els més propensos al canvi de feina i segons va creixent l’edat de la població activa, cobren pes altres punts per realitzar el canvi com l’existència de millors condicions per conciliar la vida familiar i professional o tenir una feina amb menor nivell d’estrès.

Segons l’informe, en general, les motivacions principals que impulsen els treballadors espanyols a plantejar-se un canvi d’ocupació són: tenir un salari més elevat (74%), tenir un millor horari (45%) i tenir millors condicions per conciliar la vida laboral i familiar (44%). En aquest sentit, entra també la possibilitat de teletreballar, motiu de canvi d’ocupació per al 24% dels enquestats i, per contra, perd pes la localització del lloc de treball (37% el 2020, 28% el 2021).

D’altra banda, hi ha també diferències a tenir en compte entre les motivacions per canviar d’ocupació d’aquells que teletreballen davant els dels que continuen anant a l’oficina. Per als no teletreballadors, el primordial és aconseguir un bon horari o flexibilitat horària per compaginar millor la vida laboral i familiar (47%). No obstant, per als teletreballadors, aquest tema no té tanta importància (41%), i en persegueixen d’altres com la motivació (41%) i ampliació de competències en una nova feina (40%).

Teletreball

En la primera meitat d’aquest 2021, InfoJobs ha registrat 225.282 vacants d’ocupació que oferien als professionals la possibilitat de treballar en remot, davant les 101.285 vacants del 2020 durant el mateix període i les 23.373 del 2019. Aquestes xifres deixen entreveure el pes que està guanyant aquest model de treball, segons aquesta empresa de treball temporal. Entre les professions que més vacants inclouen amb la possibilitat de teletreballar, destaquen: teleoperador/a (81.270 vacants), agent immobiliari (22.761 vacants), desenvolupador/a de ‘software’ (19.809 vacants) i representant comercial (17.578 vacants).

Hi ha també diferències a tenir en compte entre les motivacions per canviar d’ocupació d’aquells que teletreballen davant les dels que continuen anant a l’oficina. Per als no teletreballadors el primordial és aconseguir un bon horari o flexibilitat horària per compaginar millor la vida laboral i familiar (47%). No obstant, per als teletreballadors, aquest tema no té tanta importància (41%), i en persegueixen d’altres com la motivació (41%) i ampliació de competències en una nova feina (40%).

Notícies relacionades

Respecte al que més valoren els treballadors de la imatge d’una empresa, premia que la companyia sigui solvent/segura (59%), que sigui flexible (48%) i que aposti pel desenvolupament professional dels talents (47%). En aquest punt, s’observen igualment resultats significatius per rang d’edat. La denominada generació Z (16-24 anys) aposta de forma notòria per la diversitat dins de l’empresa (25% de mencions davant el 14% de mitjana) i perquè aquesta tingui un esperit jove (31% de mencions davant el 13% de mitjana). Finalment, els professionals d’entre 35 i 44 anys valoren més la flexibilitat (55% de les mencions davant el 48% de mitjana), i els treballadors d’entre 45 i 65 anys prefereixen que l’entitat sigui solvent/segura (67,5% de les mencions davant el 36% de mencions de la generació Z).

 

Temes:

Ocupació