Dia del ‘gamer’
La indústria ‘gamer’ busca perfils professionals concrets
Jugador professional d’eSports, comentarista o creador de contingut són alguns dels llocs més cotitzats del sector
La influència d’Internet i sobretot de les xarxes socials, com Youtube o Twitch, ha fet que molts joves emprenguin nous camins laborals. De fet, segons la XIII Enquesta d’Adecco ‘¿Què vols ser de gran?’, la professió de ‘youtuber’ apareix com la quarta més desitjada per als gairebé 2.000 nens i nenes espanyols d’entre 4 i 16 anys. Dins d’aquestes plataformes un dels continguts més consumits són els videojocs.
En aquest sentit, per a Nacho de Pinedo, fundador i CEO d’ISDI, els ‘twitchers’ i els ‘gamers’ «són la cara visible d’aquest nou fenomen» i, malgrat haver-se format a base de prova-error, l’expert assegura que hi ha molts altres aspectes d’aquesta nova professió lligats a la formació en Digital Business a què el sector educatiu ha d’adaptar-se i crear nous programes formatius que s’adeqüin a les necessitats del mercat i als professionals que volen especialitzar-se en aquests nous llocs de treball del futur .
Comercialització de mitjans, creació de continguts per a xarxes, generació de trànsit, captació i gestió de clients o el ‘data analytics’ són algunes de les que destaca el conseller delegat de l’escola de negocis i assegura que «qualsevol perfil professional es pot transformar per a aquesta indústria: no hi ha cap barrera. Cal visualitzar-ho com una oportunitat, tenir bona actitud cap al canvi i fer els passos per formar-se».
En aquest sentit, el mercat dels eSports comença a demandar uns perfils específics entre els quals hi ha els analistes, encarregats d’analitzar el rendiment dels jugadors, les estratègies dels seus oponents i detectar noves promeses, entre altres funcions; ‘caster’ o comentarista de les partides, o especialistes en màrqueting per aconseguir recolzament de les marques.
Un altre dels perfils més demandats en els últims anys pels equips té a veure més amb l’entreteniment que amb la competició: el creador de continguts. Tot i que moltes vegades les retransmissions són ‘gameplays’, des de l’any passat s’ha pogut veure a Twitch categories com el «Just Chatting» superen la resta.
Encara que sembli obvi, el jugador professional també és un perfil bastant buscat, ja que malgrat que necessita unes característiques bàsiques comunes com la constància, concentració, el treball en equip o la capacitat de resistència a la frustració, també són necessàries uns ‘skills’ molt concrets depenent de cada joc.
Notícies relacionadesAl seu torn, aquests videojocs fan que els mateixos jugadors desenvolupin aquest tipus d’habilitats toves que estan tan demandades entre el mercat laboral, sobretot en professions digitals. Així ho explica Alberto Marcos, Business Development Manager a Europa de Zero Latency, que assegura que «poden desenvolupar habilitats individuals i socials i permeten adquirir nous coneixements i habilitats motrius, així com el pensament crític, la fantasia, la imaginació i la creativitat».
Treball en equip, adaptació i resposta a situacions d’estrès, comunicació i lideratge són algunes de les competències que desenvolupen aquelles persones que continuen jugant a videojocs a l’edat adulta.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao