BARCELONA
El treball a distància, oportunitat per atraure el talent internacional
El Banc Sabadell col·labora una vegada més amb el fòrum Barcelona Global per elaborar l’informe ‘International Talent Monitor’
Barcelona es posiciona com a ciutat per captar el talent que treballa de forma remota. Així ho ha assegurat la 5a edició de l’International Talent Monitor (ITM), un informe que fa cada dos anys el fòrum Barcelona Global i que compta amb la col·laboració del Banc Sabadell. L’estudi busca conèixer i comprendre millor les necessitats i reptes del talent internacional que viu i treballa a Barcelona. En aquesta línia, el treball a distància és una tendència creixent que ha arribat com a conseqüència directa de la pandèmia de Covid-19 i els confinaments que aquesta ha portat, i s’ha convertit en una oportunitat per a totes aquelles persones que busquen seguir amb la seva vida laboral, ara des d’una altra ciutat.
Tal com ha explicat el director general adjunt i director territorial a Catalunya del Banc Sabadell, Enric Rovira, «la nostra entitat dona de nou recolzament a aquest estudi i, amb això, reafirma el compromís i aposta ferma pel talent i la comunitat internacional que, sens dubte, ens obliga a treballar per ser millors i així contribuir que Barcelona continuï sent admirada a tot el món i un dels pols d’atracció més importants de talent d’Europa».
Notícies relacionadesL’informe ha comptat amb la participació d’un miler de professionals de gairebé 100 nacionalitats diferents que han contestat a 88 preguntes organitzades en set capítols i col·laborat en vuit ‘focus groups’. Al voltant del 80% dels enquestats han afirmat que Barcelona té atractiu per atraure persones que treballin a distància des de la ciutat. Una percepció que respon a factors com la qualitat de vida, la seva excel·lent connectivitat internacional i la seva oferta cultural, segons els resultats del sondeig. No obstant, el talent internacional continua demanant millores en els processos administratius i la fiscalitat. Aquesta última ha augmentat en un 3% respecte a l’últim informe com a possible raó per abandonar la ciutat. Tal com reclama la presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, «són moltes les oportunitats d’atraure inversors, emprenedors i professionals altament qualificats que Barcelona deixa escapar en favor de ciutats com Lisboa, Milà o Amsterdam, que ja fa temps que han entès el missatge i aposten per atraure aquests perfils professionals estratègics».
Reptes i oportunitats
Reptes i oportunitatsD’altra banda, el talent internacional ha identificat l’ecosistema ‘start-up’, la tecnologia informàtica i de ‘software’, la salut, la recerca, el sector biotecnològic, l’educació i el turisme sostenible i de qualitat com els sectors amb més oportunitats a la capital catalana. Un altre factor a destacar d’aquesta edició de l’ITM és l’augment del positivisme general cap a la inversió en negocis a Barcelona. No obstant, ha disminuït la satisfacció amb la creació d’una empresa, i s’assenyalen aspectes com la frustració de les ‘start-ups’ amb la burocràcia i la regulació i el sistema legal. Així mateix, les respostes dels enquestats apunten a una sèrie de reptes que, si no s’aborden amb urgència podrien impactar en la competitivitat global de la ciutat. Alguns d’aquests desafiaments són els llargs i complexos processos administratius poc digitalitzats, la competitivitat dels salaris, el mercat de la vivenda i la fiscalitat, que es considera una barrera.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim