Sector financer
El BBVA torna al dividend amb el pagament de 8 cèntims per acció
La retribució als accionistes després d’aixecar el veto del BCE a la banca serà efectiva a partir del 12 d’octubre
L’entitat presidida per Carlos Torres Vila reafirma la seva política de remunerar amb entre el 35% i el 40% dels beneficis
Torna el dividend. Una vegada aixecada la recomanació del Banc Central Europeu (BCE) que limitava la remuneració a l’accionista, el consell d’administració del BBVA ha acordat el pagament d’una quantitat a compte del dividend de l’exercici 2021 per un import brut de 0,08 euros per acció, en efectiu. L’import net per acció ascendiria a 0,0648 euros. El banc pagarà aquesta quantitat als seus accionistes el 12 d’octubre.
D’aquesta manera, el BBVA reprèn la seva política de dividends «clara, predictible i sostenible», consistent en un ‘pay-out’, íntegrament en efectiu, d’entre el 35% i el 40% del benefici, amb dos pagaments anuals, un de manera temptativa a l’octubre de l’any en curs (dividend a compte) i l’altre a l’abril del següent exercici (dividend complementari). La fortalesa del BBVA s’ha vist reflectida en l’evolució de l’acció durant l’any, que s’ha revalorat un 44,2% des del tancament del 2020, davant una pujada de l’índex de bancs europeus STOXX Banks del +29,8%, afirma l’entitat.
L’anunci de l’entitat presidida per Carlos Torres Vila es produeix després de la decisió del BCE del juliol passat d’aixecar la recomanació (prohibició a la pràctica) als bancs de l’eurozona de no pagar més del 15% del benefici als accionistes, vigent fins aquest dijous. Després d’aquesta decisió, els principals bancs cotitzats espanyols van avançar la seva intenció de tornar a repartir els seus propietaris entre el 30% i el 50% dels seus resultats.
Notícies relacionadesEl març de l’any passat, l’organisme va recomanar –eufemisme per raons legals, imposició a la pràctica– als bancs de l’eurozona no pagar dividends. En un escenari d’absoluta incertesa sobre l’abast de la pandèmia, el seu objectiu era que acumularan capital amb el qual poder atorgar més crèdits (la normativa obliga a reservar una quantitat de capital per cada préstec concedit) i estar més preparats per al futur increment dels impagaments i devaluacions d’actius que provocarà la crisi del coronavirus (aquestes pèrdues es carreguen contra capital una vegada esgotades les provisions).
Al desembre va aixecar parcialment aquesta prohibició davant la constatació que l’economia començava a recuperar-se i evolucionava millor del previst. Així, va permetre a les entitats distribuir als seus accionistes la quantitat més baixa entre el 0,2% del seu capital i el 15% del seu benefici acumulat del període 2019-2020 (l’habitual abans de la crisi era entre el 40% i el 50%) fins al 30 de setembre del 2021. Els bancs, a més, no poden distribuir fins aleshores dividends avançats amb càrrec al resultat del present exercici.
- Reunió a la Moncloa Sánchez i Illa pacten avui la reactivació de les bilaterals Generalitat-Estat
- La xacra de la corrupció Sánchez desafia Aldama a presentar proves i titlla de "fals" el seu relat
- La xacra de la corrupció El jutge deixa en llibertat Aldama després de detallar pagaments a càrrecs del PSOE
- Aliat de Trump Matt Gaetz renuncia a ser fiscal general pels escàndols sexuals
- Guerra a l’est d’Europa Putin admet haver disparat un míssil balístic hipersònic contra Ucraïna