Neix Heytrade, la plataforma d’inversió que competeix amb la comissions «més barates»

  • Arrenca amb una oferta inicial de més de 1.500 valors nacionals i internacionals i 35 ETFs

Neix Heytrade, la plataforma d’inversió que competeix amb la comissions «més barates»

Activos

4
Es llegeix en minuts
María Refojos
María Refojos

Redactora del suplement 'actius'

ver +

Des d’avui el sector de les plataformes d’inversió compta amb un nou actor. Fundada el juny del 2020, HeyTrade arrenca la seva activitat a Espanya, on ja està habilitada l’‘app’ per a iOS i Android. Es tracta d’una eina d’inversió 100% digital, orientada a donar accés als mercats a l’inversor particular amb una proposta que conjuga «un model de total confiança» amb les noves tecnologies, segons ha indicat Ramiro Martínez-Pardo, el conseller delegat i cofundador de l’empresa juntament amb Benito Méndez, que exerceix el càrrec de CTO.

«Utilitzem tecnologia d’open banking des del principi, és un dels fonaments de la nostra proposta de valor. Per molts motius, però avui dia per agilitar el procés d’alta i inversió, que es pugui fer en minuts», ha explicat Martínez-Prado. En concret, la solució «de nova generació» desenvolupada per aquesta companyia permet als usuaris fer el procés de registre i començar a operar en qüestió de minuts. 

La plataforma arrenca amb una oferta inicial de més de 1.500 valors nacionals i internacionals que cotitzen en el mercat europeu, asiàtic, nord-americà i llatinoamericà, que anirà ampliant. També dona accés a la inversió en 35 ETFs de tot el món. A més, estan treballant per habilitar l’operativa amb criptomonedes en els pròxims mesos a través d’un «partner de confiança», per donar resposta a la demanda dels usuaris, segons han comentat.

«La plataforma més barata»

La compra o venda dels ETFs, així com d’accions que cotitzin als EUA, s’ofereix de forma «completament gratuïta», sense cap comissió. Per a la resta hi ha dos tipus de tarifes, en funció del tipus de cartera que construeixi el client: els usuaris del Compte Lite, amb carteres de fins a 25.000 euros, pagaran un 0,1% per operació, amb un mínim de 2 euros. Per la seva banda, qui disposin del Compte Pro, amb més de 25.000 euros, tindrà unes comissions del 0,05%, també amb un mínim de 2 euros. Respecte al canvi de divises, les despeses aplicades són del 0,25% i 0,10% respectivament. Com a oferta inicial, tots els usuaris que es registrin durant el 2021 disfrutaran de les condicions Pro fins al 31 de desembre del 2022. 

El mínim per començar a invertir a través d’open banking són 100 euros per fer la primera recàrrega, però per a posteriors operacions «no hi ha un mínim establert», assegura el CEO. Per això, confia que «qualsevol inversor des de 0 fins a 300.000 euros pot trobar en HeyTrade la plataforma més barata i que millor s’adapta al que necessita». Fora quedarien per ara els patrimonis més alts i amb «necessitats més complexes», ja que «per ells hi ha propostes de banca personal o privada que nosaltres en aquesta primera fase no cobrirem», matisa. 

La plataforma d’inversió està registrada en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) com agent de Beka Finance, que al seu torn és una societat autoritzada i supervisada pel supervisor borsari. A més compta amb la fiabilitat d’un partner nacional per a la custòdia dels actius com Cecabank.

Sobre aquestes premisses, HeyTrade s’ha proposat el repte d’arribar als 100.000 usuaris en els pròxims 12 mesos. Es tracta d’un objectiu «ambiciós», ha reconegut Ramiro Martínez-Prado, que alhora ha puntualitzat que es tracta d’un objectiu «d’empresa global», ja que tot i que Espanya és per ara el mercat clau, la companyia neix «amb una vocació internacional molt gran». De fet, en els pròxims dies obriran la llista d’espera per altres països i esperen poder oferir el servei l’any que ve en altres mercats d’Europa i Llatinoamèrica, amb el focus a Portugal, Itàlia i França en el cas europeu. En el cas llatinoamericà, estan valorant encara els països on desembarcar, tot i que estan interessats en Mèxic o el Brasil. 

«Creiem que hi ha una oportunitat enorme d’atraure nous inversors a la plataforma», va manifestar el CEO i cofundador de l’empresa, malgrat que hi pugui haver «cert boom de neobrokers». «El percentatge d’inversors a Espanya és molt inferior al d’altres països com els EUA o alguns mercats asiàtics, i no creiem que sigui perquè necessàriament hi hagi menys cultura d’inversió, sinó que part d’aquesta diferència es deu que no hi ha realment solucions atractives per als usuaris», ha assegurat Martínez-Prado. Segons la seva opinió, amb els bancs, les comissions «són altíssimes i l’experiència tampoc és gaire bona», mentre que «amb les noves solucions que han anat sorgint en els últims anys, moltes tenen costos implícits, tenen un model en què només envien les ordres a determinats market makers o bancs i reben incentius, i tot això genera desconfiança». 

En aquest sentit, des de HeyTrade defensen que la forma com accedeixen als mercats és «real i creiem que això ens diferencia d’altres neobrokers», perquè la seva intenció és generar confiança. Segons va emfatitzar Benito Méndez, l’empresa que ha fundat prioritza «la part de donar la seguretat i les garanties que altres plataformes no estan donant», així com «ser transparents i més barats que els que diuen que són gratis: és un altre punt diferencial, no volem enganyar ningú».

Notícies relacionades

Per finançar l’arrencada van captar 2 milions d’euros amb inversors inicials i per abordar l’expansió internacional i endinsar-se en l’oferta de nous serveis i productes, aspiren a tancar una altra ronda de sèrie A en context europeu en els pròxims mesos, amb què els agradaria aixecar entre 15 i 20 milions d’euros. 

Respecte a convertir-se en la «marca blanca» d’una altra entitat, el conseller delegat de la companyia no ho ha descartat, tot i que no figura entre els plans més immediats.

Temes:

Borsa Empreses