Sentència
El Suprem avala que els interins tinguin permisos per estudiar
El tribunal conclou que un decret de la Generalitat de Catalunya que impedeix les llicències va contra un acord de la UE que consagra la igualtat de tracte amb els treballadors fixos
El Tribunal Suprem ha avalat que els interins disfrutin de permisos per a estudis, com els treballadors públics, al concloure que un decret de la Generalitat de Catalunya 1997 que ho impedeix va contra l’Acord Marc de la Unió Europea que consagra que no es pot donar un tracte diferent per no ser fixos.
Així ho ha determinat la secció quarta de la sala contenciosa del Suprem en una sentència en què dona la raó a una interina adscrita al servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), organisme que li va denegar el permís per assistir a un curs de formació de l’Organització Internacional del Treball a Ginebra, durant dues setmanes, l’abril del 2018.
El SOC es va remetre al decret de la Generalitat de 1997 sobre l’ocupació pública, que disposa al seu article 122 que els interins «no podran disfrutar de les llicències per realitzar estudis relacionats amb el lloc de treball».
Segons el Suprem, aquest article del decret de la Generalitat «fa exactament el que la clàusula 4 de l’Acord Marc (de la Unió Europea) disposa que no es pot fer, donar un tracte diferent de l’empleat no fix pel fet de no ser fix». Per a la sala, la raó objectiva per no donar aquest tipus de permisos hauria d’estar relacionada amb les característiques peculiars de determinades places o de certes funcions, o amb alguna altra circumstància específica, cosa que no ha de ser «ni tan sols suggerit en el present cas.
Al contrari del que va determinar la resolució que va recórrer la interina, el Suprem conclou que la raó objectiva per no concedir aquest tipus de permisos «no pot consistir en la mateixa naturalesa o finalitat de la figura del funcionari interí, que és cridat per cobrir places vacants que necessiten ser exercides sense solució de continuïtat».
Notícies relacionadesA més, remarca que el curs que havia d’anar a fer la interina tenia relació amb el seu lloc de treball i que a més el seu superior jeràrquic va informar positivament a la seva sol·licitud.
Per aquesta raó, el Suprem dona la raó a la interina, assessorada pel Col·lectiu Ronda i, com que ja no és possible que pugui acudir al curs de formació que es va celebrar el 2018, acorda que se li concedeixin un nombre addicional de dies de vacances equivalents als que hauria fet servir en assistir a aquell curs.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Fenomen en auge Així es contracten i funcionen les excursions ‘low cost’ des de Barcelona
- Filó turístic Excursions ‘low cost’ des de Barcelona: el fenomen en auge que inunda els portals de veïns
- Sinistre a França Qui eren les víctimes de l'accident d'autobús que tornava d'Andorra a L'Hospitalet?
- El número 2 d’Emergències valora ara deixar el Consell