Empreses
El multimilionari Chris Hohn es converteix en tercer accionista de Cellnex
L’inversor britànic aprofita la pèrdua de valor de la companyia en borsa per adquirir un paquet d’accions per 250 milions d’euros
El sotrac que acaba de viure Cellnex al mercat de valors ja s’ha traduït en un canvi de poder dins del seu accionariat. El multimilionari britànic Chris Hohn, fundador de The Children’s Investmen Fund, s’ha convertit formalment en el tercer accionista de l’empresa de telecomunicacions espanyola després d’elevar una mica menys d’un punt la seva participació. És a dir, arran de comprar més de cinc milions d’accions (una operació que a preus de mercat equival a 250 milions d’euros) s’ha convertit en el propietari d’un 5,7% de la companyia i ha entrat al podi dels accionistes amb més informe del pastís.
Per davant té el grup d’inversions de la família Benetton, Edizione S.R.L, que controla un 8,5% del capital de Cellnex, i un fons sobirà de Singapur, GIC, que en té un 7%. Darrere seu deixa al fons Blackrock, que ocupava fins ara la tercera posició amb un 5,2% de l’empresa, una xifra també assolida després d’ampliar-ne recentment la participació. Després venen altres firmes de l’estil com la canadenca CPP i Criteria, el hòlding d’inversions de La Caixa.
Problemes al Regne Unit
L’ofensiva de l’inversor britànic per escalar posicions dins de l’accionariat de Cellnex arriba després que l’acció de la companyia es depreciés divendres pels problemes per tancar la compra de 6.000 torres de CK Hutchison al Regne Unit. L’autoritat britànica de competència (CAM) ha posat certes traves a l’acord, i ha argumentat que aquesta operació augmentaria el poder de la companyia al mercat, cosa que podria derivar en una competència i qualitat menors del servei a més preus.
Notícies relacionadesA aquest toc d’atenció, el gestor de telecomunicacions només ha respost que està revisant les conclusions del regulador britànic i que treballarà amb ell per trobar la manera de seguir endavant amb l’adquisició de les torres d’Hutchison. Segons el comunicat on així ho va afirmar la setmana passada, la CMA l’ha donat de marge fins al 7 de març de l’any que ve per prendre una decisió definitiva.
Acabi com acabi l’operació, de moment aquest comunicat es va traduir divendres passat en una dràstica caiguda del seu valor en borsa: les accions de Cellnex van acabar la sessió borsària costant un 6% menys que a l’inici de la jornada. I de fet, el preu s’ha mantingut a prop dels 48 euros des d’aleshores, quan fa una setmana superava els 52 euros. Malgrat això, aquest gestor de torres de telecomunicacions amb centenars de milers d’emplaçaments a dotze països europeus, continua sent la cinquena empresa de més valor de l’Ibex-35.
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- MotoGp Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- A partir del 2 d’abril Novetats en la Renda 2024: pagament per bizum, deducció per lloguer i millora per als donatius
- Automoció Wayne Griffiths abandona d'imprevist la presidència de Seat
- EL PORTER RETALLA TERMINIS Ter Stegen s’incorpora al grup per acabar la temporada amb el Barça
- Multimèdia | ¿És la universitat un negoci? Així evolucionen la pública i la privada a Espanya
- Pressupostos prorrogats El PSC admet que la negociació de la segona ampliació de crèdit amb ERC i els Comuns «està verda»
- Oportunitat de lideratge Catalunya oferirà 78 places per a científics de màxim nivell dels EUA amb un pressupost de 30 milions d’euros