Empreses
El multimilionari Chris Hohn es converteix en tercer accionista de Cellnex
L’inversor britànic aprofita la pèrdua de valor de la companyia en borsa per adquirir un paquet d’accions per 250 milions d’euros
El sotrac que acaba de viure Cellnex al mercat de valors ja s’ha traduït en un canvi de poder dins del seu accionariat. El multimilionari britànic Chris Hohn, fundador de The Children’s Investmen Fund, s’ha convertit formalment en el tercer accionista de l’empresa de telecomunicacions espanyola després d’elevar una mica menys d’un punt la seva participació. És a dir, arran de comprar més de cinc milions d’accions (una operació que a preus de mercat equival a 250 milions d’euros) s’ha convertit en el propietari d’un 5,7% de la companyia i ha entrat al podi dels accionistes amb més informe del pastís.
Per davant té el grup d’inversions de la família Benetton, Edizione S.R.L, que controla un 8,5% del capital de Cellnex, i un fons sobirà de Singapur, GIC, que en té un 7%. Darrere seu deixa al fons Blackrock, que ocupava fins ara la tercera posició amb un 5,2% de l’empresa, una xifra també assolida després d’ampliar-ne recentment la participació. Després venen altres firmes de l’estil com la canadenca CPP i Criteria, el hòlding d’inversions de La Caixa.
Problemes al Regne Unit
L’ofensiva de l’inversor britànic per escalar posicions dins de l’accionariat de Cellnex arriba després que l’acció de la companyia es depreciés divendres pels problemes per tancar la compra de 6.000 torres de CK Hutchison al Regne Unit. L’autoritat britànica de competència (CAM) ha posat certes traves a l’acord, i ha argumentat que aquesta operació augmentaria el poder de la companyia al mercat, cosa que podria derivar en una competència i qualitat menors del servei a més preus.
Notícies relacionadesA aquest toc d’atenció, el gestor de telecomunicacions només ha respost que està revisant les conclusions del regulador britànic i que treballarà amb ell per trobar la manera de seguir endavant amb l’adquisició de les torres d’Hutchison. Segons el comunicat on així ho va afirmar la setmana passada, la CMA l’ha donat de marge fins al 7 de març de l’any que ve per prendre una decisió definitiva.
Acabi com acabi l’operació, de moment aquest comunicat es va traduir divendres passat en una dràstica caiguda del seu valor en borsa: les accions de Cellnex van acabar la sessió borsària costant un 6% menys que a l’inici de la jornada. I de fet, el preu s’ha mantingut a prop dels 48 euros des d’aleshores, quan fa una setmana superava els 52 euros. Malgrat això, aquest gestor de torres de telecomunicacions amb centenars de milers d’emplaçaments a dotze països europeus, continua sent la cinquena empresa de més valor de l’Ibex-35.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034