El dron de rescat ultraràpid
Proteus Innovation desenvolupa un dispositiu pilotat a distància que permet salvar persones que s’estan ofegant al mar
L’empresa emergent valenciana Proteus Innovation, que està sent accelerada a Lanzadera, ha patentat un dron marí que permet agilitar els rescats a la platja gràcies a la seva velocitat. L’invent, que comercialment es diu Nàutic, pot ser llançat des d’un helicòpter per ajudar els nàufrags d’una pastera perquè és capaç de girar-se una vegada que entra al mar. El dron, que es fabrica totalment a Espanya, costa 9.000 euros i la firma acaba de començar a comercialitzar-lo.
Els impulsors del projecte són els enginyers valencians Miguel Ángel Sánchez, Julio Ferrando i Jorge Pradas. El robot marí pot ser pilotat a distància mitjançant un comandament de radiocontrol o mitjançant autopropulsió utilitzant dues palanques de control. Sánchezexplica que es tracta d’un dron no tripulat d’un metre de longitud capaç d’acudir al rescat d’una víctima, que el pot utilitzar com a dispositiu de flotació per ser remolcada de manera segura, amb la qual cosa s’evita posar en risc la vida del socorrista.
Els camps d’aplicació de Nàutic (que pesa quinze quilos) són diversos: platges, estacions petrolíferes, barcos, rescats aeris i ports. El cofundador de la companyia precisa que el robot marí pot portar fins a tres persones i arrossegar 240 quilos, cosa que permet que el socorrista l’utilitzi per arribar més ràpid a les víctimes. «Un esportista d’elit pot nedar a una velocitat màxima de quatre nusos i el dron es desplaça a entre cinc i sis nusos, amb una autonomia de cinquanta minuts», assegura Sánchez.
Notícies relacionadesLa companyia ha desenvolupat el dispositiu després de tancar una ronda d’inversió de 120.000 euros en la qual van entrar empresaris del sector naval i té intenció d’emprendre’n una altra a finals d’any. Proteus Innovation preveu començar a vendre el seu dron marí a Sud-amèrica a partir de la pròxima tardor, quan comença allà la temporada de platges.
Miguel Ángel Sánchez assegura que han tingut en compte les necessitats de les empreses de socorrisme per desenvolupar el dispositiu. «Ens van demanar un bon radi d’acció, un comandament fàcil d’utilitzar i que portés arnès», precisa.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- La reacció del primer ministre d’Israel Un tribunal "antisemita" i "discriminatori"
- El conflicte del Pròxim Orient Netanyahu s’uneix a Putin en la llista de líders buscats per crims de guerra
- Valvanera Ulargui: "Les cimeres climàtiques haurien de ser més eficients"
- CONTEXT Resistir a la indiferència
- ¿Qui ha de pagar la factura del caos climàtic?