Fira tecnològica
El Mobile World Congress preveu tornar la normalitat a Barcelona
El congrés espera reunir fins a 60.000 visitants i generar un impacte econòmic de 240 milions d’euros
La fira torna a la capital catalana del 28 de febrer al 3 de març en una edició centrada en la connectivitat
El Mobile World Congress (MWC) torna a Barcelona amb la intenció de recuperar la normalitat. Després que la irrupció de la pandèmia de la covid-19 obligués a cancel·lar l’edició del 2020 i a limitar la del 2021, la fira tecnològica espera reunir fins a 60.000 visitants de tot el món a la capital catalana i a l’Hospitalet de Llobregat del 28 de febrer al 3 de març.
Els organitzadors asseguren que ja han reservat espais per a l’edició del 2023, encara que l’objectiu és centrar-se en l’edició actual, segons el conseller delegat de GSMA, John Hoffman. S’estima que aquesta edició serà l’inici de la fase postpandèmica i que aportarà a Barcelona uns 240 milions d’euros i uns 6.000 llocs de treball a temps parcial. El Mobile de l’any passat es va celebrar al juliol, després d’haver de retardar-se per l’evolució de la pandèmia i va tenir un gran pes de participació virtual. A l’edició del 2022 la presencialitat guanya importància.
La quinzena edició del congrés, un dels més importants del món, se centrarà en la connexió 5G, el desenvolupament del conegut com a internet de les coses (IdC), la computació al núvol, l’emprenedoria i la realitat virtual. Com és habitual, la seu serà el recinte de la Fira de Barcelona-Gran Via entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobergat.
L’any passat, l’impacte de la crisi sanitària va forçar baixes presencials de gegants del sector. Aquest any serà diferent. L’organitzadora de l’esdeveniment, GSMA, ha explicat que el congrés reunirà 1.000 ponents i que un 95% hi participaran de forma presencial. Així, també atendran grans companyies tecnològiques de 150 països com Google, Meta, Verizon, Microsoft, IBM, Telefónica, Nokia, ZTE, HP, Huawei o Amazon Web Services.
A l’acte de presentació han assistit l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni i el secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat, David Ferrer, entre d’altres.
Al Mobile del 2019 van assistir uns 109.000 visitants que, després de l’aturada del 2020, van passar a ser al voltant de la tercera part el 2021 i aquest 2022 augmentarà la quantitat de participants, tot i que es deixaran notar encara les restriccions existents a la Xina i el Japó. Tant el director general de GSMA, Mats Granryd, com Hoffman han recordat que el Mobile, la fira de més pes de les que se celebren a Fira de Barcelona, ha tingut un impacte econòmic per a la capital catalana d’uns 5.200 milions d’euros des del 2005 i ha generat uns 160.000 llocs de treball a temps parcial.
Una de les novetats d’aquest any serà el desplegament juntament amb l’Ajuntament de ‘Beat Barcelona’, un espai per connectar les empreses de la capital catalana i obrir-les a acords amb companyies internacionals per a projectes que impactin a la ciutat, ha explicat Hoffman.
A preguntes dels periodistes sobre la continuïtat del saló més enllà del 2024, tal com està establert al contracte després de sumar un exercici més després de l’anul·lació del 2020, els representants de GSMA han afirmat que estan concentrats en la celebració del saló d’aquest any. La intenció és reprendre les negociacions per prolongar la celebració del Mobile a Barcelona en les pròximes setmanes i evitar al màxim entrar en aquest terreny en un període electoral com serà el 2023, segons fonts coneixedores d’aquestes converses.
El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, s’estrenarà al Mobile d’aquesta edició com a president de GSMA, càrrec per al qual ha sigut elegit recentment. Hoffman i Granryd han destacat que serà present tot l’ecosistema del sector a Barcelona, a més hi haurà estands en representació de 37 països i 1.500 expositors i representants de 150 països.
Al seu torn, com en edicions anteriors, se celebraran conferències de primer nivell amb la participació no centrada en el número dels qui assisteixin, sinó que «hi seran els que hi han de ser», han remarcat. Destaquen entre els conferenciants, l’especialista en realitat virtual i metavers, Cathy Hackl, responsable de metavers de Future Inteligent Group; el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete; el president de la Xina Mobile, Yang Jie; el conseller delegat d’Amazon Web Services, Adam Selipsky, el de Vodafone, Nick Reed, o el president del Barça, Joan Laporta, entre d’altres.
- Successió Els fills d’Andic avancen en la gestiódel futur de l’empresa
- La llei reorganitza la justícia i l’expandeix per tot el territori
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Educació farà una "avaluació emocional" dels professors