Cita tecnològica a Barcelona
Mobile: les operadores es reivindiquen com a revulsiu econòmic, però defugen la guerra d’Ucraïna
Les companyies de mòbils invertiran 600.000 milions de dòlars fins al 2025
El gran aparador tecnològic del Mobile 2022 ha obert aquest dilluns les portes amb més èxit del previsible i menys de l’acostumat, ostentació tecnològica més vistosa que disruptiva i defugint l’entorn bèl·lic que amenaça Europa. Es calculen uns 60.000 visitants i aquest dilluns semblava que hi eren tots. Els responsables de grans operadores mundials (Telefónica, Vodafone i Telia) han estat en la primera jornada firal els caps de cartell i han coincidit bàsicament en dos elements: reivindicar el paper de les operadores de telecomunicacions en el futur digital i defugir l’actual guerra d’Ucraïna.
L’angoixa generalitzada causada pel conflicte no frena els plans de la indústria per revolucionar el món que ve, el del metavers i la interconnexió extrema entre màquines i dels humans. L’organització del Mobile va difondre les seves previsions que les inversions previstes per les operadores de mòbils fins al 2025 arribaran als 600.000 milions de dòlars i que el 85% d’aquesta inversió es destinarà a les xarxes de telefonia mòbil 5G. És una festa tecnològica que ni tan sols l’amenaça nuclear sembla estar en condicions d’aigualir. La telefonia mòbil ha d’interconnectar els ciutadans del món, i encara queda molt mercat per conquistar. Es calcula que 5.300 milions de persones tenen mòbil, fet que suposa que un 40% encara no en té.
Notícies relacionadesEl president de Telefónica, José María Álvarez Pallete, va ser l’encarregat d’obrir els discursos, de més profunditat conceptual que noticiosa, però sense referències a Ucraïna. Sí que va iniciar el seu discurs amb al·lusió directa a les incerteses que ens envolten i al conflicte, però defugint efectes i replantejaments causats per la guerra a l’est d’Europa. Nick Read, conseller delegat de Vodafone, va passar també de puntetes sobre l’assumpte. Les operadores reivindiquen que el seu paper serà crucial en els pròxims anys, ja que de la mà dels mòbils 5G i el futur 6G (encara lluny en el temps) serà possible un salt digital amb impacte en la societat i l’economia en general sense precedents. «Serà una nova era de la mà de la tecnologia», va dir Álvarez Pallete. I una de les claus per enfortir aquest canvi tecnològic ha de ser la col·laboració empresarial i amb les administracions. Les inversions a fer són tan potents que, sense aquest marc de col·laboració, els plans de futur poden trontollar. Però Álvarez Pallete va recordar que la necessitat existeix i que el creixement com a mostra que el trànsit de dades a internet augmenta el 50% cada any al món.
Per Read, el futur interconnectat transformarà tot el nostre entorn. «Segons la meva opinió, necessitem portar el ‘contracte social’ de la companyia al següent nivell, un contracte social per a la competitivitat regional, amb focus a Europa i l’Àfrica». Per les operadores de telecomunicacions, la digitalització actual és, a més, una eina fonamental per arribar als objectius de sostenibilitat. El missatge va ser que la innovació i la tecnologia han de ser clau per solucionar els problemes.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia