Ocupació pública
Oferta pública d’ocupació 2022: així es distribueixen les 44.787 places que convocarà l’Estat
El Consell de Ministres dona llum verda a l’oferta pública d’ocupació més gran de les últimes dècades

El Consell de Ministres ha donat llum verda aquest dimarts a l’oferta pública d’ocupació (OPE) de l’exercici 2022. Un total de 29.578 places pactades amb els sindicats per a l’Administració General de l’Estat, que, sumant-hi les del personal de justícia i forces i cossos de seguretat de l’Estat, ascendeixen a 44.787 places. D’aquestes, 21.087 seran de nou ingrés; 11.033, de promoció interna, i les 10.636 restants, d’estabilització d’interins. «És l’oferta més gran de la història que reflecteixi la voluntat d’aquest executiu perquè les administracions públiques tinguin el material necessari i un personal suficient i qualificat», ha declarat la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, en roda de premsa.
El Govern aspira a nodrir de saba nova l’Administració de l’Estat i revertir la dinàmica de pèrdua d’efectius després d’una dècada d’austeritat, retallades i inversió pobra en noves places. Montero ha destacat que des que Pedro Sánchez és president, prenent com a referència el seu primer mandat el 2018, s’han convocat un total de 143.869 places, el doble que en els dos mandats previs de Mariano Rajoy. La mitjana d’edat en l’Administració general és elevada i els sindicats alerten que el 60% de la plantilla es jubilarà en la pròxima dècada, per la qual cosa exigeixen agilitar les oposicions per evitar problemes en el relleu generacional.
L’oferta pública d’ocupació aprovada aquest dimarts en el Consell de Ministres es divideix en tres cossos administratius i dins d’aquests cossos hi ha unes places per a l’ingrés lliure i d’altres per a la promoció interna. Després hi ha una tercera quota per a places d’estabilització d’interins, però sobre aquesta no ha desagregat detalls la titular de Funció Pública aquest dimarts després del Consell de Ministres. El que no inclou l’oferta publicada aquest dimarts i que recollirà previsiblement el ‘Butlletí Oficial de l’Estat’ (BOE) dimecres és l’oferta pública futura d’ocupació per al sector públic empresarial. Una convocatòria de 18.149 places, que està «ja en desenvolupament», segons ha avançat la ministra, però que encara no està concretada. Així queden repartides les places de l’OPE 2022.
Administració general de l’Estat: 30.163 places

L’Administració general de l’Estat (AGE) publicarà aquest 2022 un total de 30.163 places, la majoria de les quals seran d’ingrés lliure. Concretament, un total de 15.800 places; per a la promoció interna s’assignaran un total de 9.591 places i per a l’estabilització d’interins es publicitaran 4.692 places. Aquestes noves places aniran destinades a reforçar les plantilles de la Tresoreria de la Seguretat Social, el SEPE o els ens ministerials, tot i que de moment no està publicitat un desglossament per instàncies i cossos.
Cossos i forces de seguretat: 4.992 places

Els cossos i forces de seguretat de l’Estat es veuran reforçats amb la convocatòria de 4.992 places aquest 2022. Els organismes de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil tindran un ingrés lliure de 4.342 llocs de treball, a més de 650 places de promoció interna.
Administració de justícia: 7.682 places

L’Administració de justícia serà un altre dels organismes reforçats, amb una convocatòria de 7.682 places. D’aquestes, un total de 945 seran d’ingrés lliure; 792, de promoció interna, i un total de 5.945, per a l’estabilització d’interins.
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- MotoGp Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- A partir del 2 d’abril Novetats en la Renda 2024: pagament per bizum, deducció per lloguer i millora per als donatius
- La recuperació Ter Stegen se suma al grup per tornar aquest curs
- Barcelona, protagonista El fitnes de luxe s’assenta a Barcelona
- RAMBLA FLAMENCA La ‘bailaora’ japonesa La Yunko debuta al Liceu
- Concert Califato 3/4 sedueix amb el seu folklore arribat del futur
- Conflicte La Mina reclama un pla per actuar en cas d’incidents greus