Renovació
El Mobile World Congress es queda a Barcelona amb vocació de permanència
GSMA i les autoritats pacten que la fira de tecnologia mundial continuï celebrant-se almenys vuit anys més a la capital catalana, i fins i tot més enllà del 2030
El Mobile World Congress (MWC) es continuarà celebrant a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat almenys fins al 2030. Les autoritats i l’organització de la fira de tecnologia mòbil més important del món han escenificat aquest dimecres a la capital catalana la renovació d’un acord que han definit com a «històric», ja que amplia una aliança iniciada el 2006 i que s’ha convertit en una «història d’èxit» per a les dues parts.
El febrer del 2020 la irrupció de la pandèmia del coronavirus va forçar la cancel·lació del congrés tecnològic. Va ser en aquell moment de crisi que, segons han explicat, les autoritats locals i nacionals i GSMA, organitzadora de la fira, van treballar per reforçar els llaços d’una aliança que podria convertir Barcelona en la seu perpètua del Mobile. «Durant els últims 15 anys hem tingut la millor de les aliances [...] una aliança que seguirà fins al 2030 i potser per sempre», ha celebrat Mats Granryd, director general de GSMA.
I és que l’acord d’ampliació, anunciat el 27 de juny passat, té «vocació de permanència» i inclou «renovacions tàcites i automàtiques». L’acord celebrat aquest dimecres prorroga l’aliança entre el Mobile i la capital catalana fins al 2030, però deixa la porta oberta que es vagi renovant any rere any de manera automàtica. L’acord no es prorrogaria més enllà del 2030 només si alguna de les dues parts així ho decideix. «¡Fins al 2030 i més enllà!», ha festejat en to jocós Nadia Calviño, vicepresidenta primera del Govern d’Espanya i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.
We’re delighted to announce that @GSMA and Barcelona have signed an agreement to extend their partnership through to 2030.
— MWC | #MWC22 (@MWCHub) 20 de julio de 2022
Since 2006, MWC Barcelona has generated:
✅ €5.4 billion of economic benefit
✅ 141,000 part-time jobs to the host city and region pic.twitter.com/DeHTjyvxul
El contracte ve a actualitzar les aportacions de les administracions públiques, que eren fixes des del 2012, i les fixa ara en vuit milions per a cadascuna de les tres, cosa que totalitza 24 milions anuals davant els 15 actuals. Aquestes noves quotes es començaran a aplicar a partir de l’any 2025, aquest inclòs.
5.400 milions d’impacte
Quan el Mobile va aterrar a Barcelona el 2006 el mercat dels mòbils estava gairebé en la prehistòria. L’iPhone encara no havia nascut i l’era dels ‘smartphones’ encara havia de començar. El 2022, fins a un 67% de la població mundial té un dispositiu intel·ligent a la butxaca. És en aquest context que el MWC ha tingut un important impacte econòmic a la capital catalana i ha contribuït a situar-la com a referent tecnològic europeu. Així, en els últims 16 anys ha generat un benefici de 5.400 milions d’euros i ha creat més de 141.000 llocs de treball a temps parcial a Barcelona i voltants.
L’edició del MWC celebrada aquest març passat ha superat les expectatives de GSMA i ha creat un impacte econòmic de 267 milions d’euros per a la regió i uns 7.100 llocs de treball temporals, segons la mateixa organització. La fira de la connectivitat també va acollir més de 60.000 assistents procedents de 200 països. Malgrat que queda lluny de les xifres d’abans de la pandèmia, l’organització ha celebrat una recuperació de l’activitat paral·lela a la millora de la situació sanitària. Amb l’anhelada tornada a la normalitat, esperen que l’edició del febrer vinent permeti arribar a entre 70.000 i 80.000 assistents, com ha explicat John Hoffman, director executiu de GSMA.
Aquest any, el Mobile va ocupar 7 dels seus 8 pavellons en els quals van exposar més de 1.900 empreses de fins a 160 països. Tot i així, la persistència de la crisi a l’Àsia va fer que empreses punteres de països com la Xina i el Japó no poguessin participar presencialment a la fira. Cosa que esperen que es pugui revertir en l’edició vinent, que se celebrarà a la Fira de l’Hospitalet del 27 de febrer al 3 de març del 2023.
Notícies relacionadesL’acord detallat avui també conté altres compromisos, com l’ampliació del recinte firal de Gran Via per al 2026 i amb unes obres que arrancaran aquesta tardor, consolidar el Mobile com un esdeveniment neutral en carboni i exportar la Smart City World Congress allà on operi GSMA, des de Las Vegas fins a Xangai. Aquest esdeveniment, el principal sobre innovació urbana a escala mundial, se celebra a Barcelona des de l’any 2011.
En l’acte de presentació també hi han participat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller de Polítiques Digitals i Territori; Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball del Govern de la Generalitat de Catalunya; Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona; Carme Artigas, secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial; Pau Relat, president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona; i Eduard Torres, president de Turisme de Barcelona.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao