Oferta de l’Imserso

La Costa Blanca concentra gairebé el 40% de l’oferta hotelera de l’Imserso

L’operador Mundiplan inicia la venda de paquets a 49 hotels de la Comunitat, que rebran els primers viatgers a meitat d’octubre. Els baixos preus provoquen la marxa del programa de fins a 83 allotjaments en altres autonomies

La Costa Blanca concentra gairebé el 40% de l’oferta hotelera de l’Imserso
3
Es llegeix en minuts

La Costa Blanca, amb Benidorm al capdavant, afirmaran a l’hivern el gruix de l’oferta de l’Imserso, cosa que els convertirà un any més en destinacions clau per assegurar el manteniment d’aquest programa. Així es desprèn de les dades ofertes per l’empresa Mundiplan, l’operador dels viatges subvencionats pel Ministeri de Drets Socials, que xifren en 49 els hotels de el País Valencià que acolliran entre l’octubre i el maig jubilats i pensionistes que hi arribaran a través d’aquest pla.

O, dit d’una altra manera, gairebé el 40% de tots els hotels que han accedit a subscriure contractes en el conjunt del país, que ascendeixen a 132 establiments davant dels 215 que hi va haver a la campanya 2019-2020, l’última que es va iniciar amb normalitat abans de l’esclat de la pandèmia.

La polèmica pels baixos preus hotelers defensats per la mateixa ministra Ione Belarra ha provocat que, finalment, siguin 83 les empreses que s’han negat a subscriure contractes a canvi d’entre 22 i 24 euros per persona i dia en règim de pensió completa. Majoritàriament, en autonomies com les Balears, on amb prou feines hi ha una vintena d’hotels davant dels més de 40 que hi havia abans de la covid-19, o Catalunya, on molts allotjaments ja van optar per esborrar-se del programa l’any passat després de constatar que no els donaven els números per evitar les pèrdues.

Al País Valencià, l’acord arribat entre la Generalitat i la patronal turística Hosbec per subvencionar amb 6 euros per habitació els hotels que es mantinguessin dins d’aquest programa, finalment, ha fet efecte. I ha permès que gairebé mig centenar d’hotels, 36 dels quals a la província d’Alacant, 7 a Castelló i 6 a València, hagin accedit a les exigències de l’Imserso: estades de vuit o deu dies des de 212,96 euros, amb transport inclòs, per les quals els establiments acabaran percebent uns 27 euros per persona i dia, lluny encara dels 35 que reivindiquen per poder cobrir els costos de producció.

Aquests 49 establiments, una xifra «pràcticament igual» que la que hi havia abans del coronavirus, segons fonts de la patronal, es repartiran les 150.000 places que l’Imserso ha assignat de partida a la nostra Comunitat, 30.000 menys que en les últimes temporades. Tot i això, aquesta xifra finalment podria acabar incrementant-se si en altres destinacions no s’aconsegueix arribar a prou capacitat hotelera per absorbir les 666.000 places restants, fins a assolir les 816.000 que està previst oferir per a aquest hivern en destinacions de costa. Així almenys ho ha reclamat el sector, que exigeix al Ministeri que reajusti el repartiment de quotes i desviï a la província estades d’altres autonomies on no hi hagi prou hotels disponibles.

No en va, davant del mig centenar d’establiments que aquí s’han sumat al programa, Balears només en disposarà de 20 davant dels 14 de les Canàries; 24 d’Andalusia, 21 de Catalunya o 5 que s’ubiquen a Múrcia, segons dades del mateix operador.

La comercialització de places va arrencar aquest dimarts per als jubilats i pensionistes amb acreditacions preferents i s’ha obert aquest dimecres al gruix de beneficiaris que poden contractar aquestes vacances subvencionades, que arriben per a aquest hivern a la xifra rècord de 2,6 milions de persones. Els primers viatges arribaran a la província a mitjans d’octubre i està previst que es prolonguin fins al mes de maig del 2023.

Notícies relacionades

El director general de Turisme de la Generalitat, Herick Campos, ha recordat que la Generalitat Valenciana aportarà 5 milions d’euros al programa turístic de viatges de l’Imserso dins d’aquest pla de rescat pactat amb els hotelers, amb l’objectiu d’«enfortir el sector vacacional, mantenir més de 3.000 llocs de treball i generar més ocupació amb l’oferta complementària que comporten els viatges turístics per a gent gran».

Igualment, Campos ha destacat que amb el mig centenar d’establiments que allotjaran fins al maig turistes de la tercera edat també es garanteix que «les persones grans de tot Espanya que trien com primera opció Benidorm, la Costa Blanca o el País Valencià poden continuar disfrutant d’aquesta oferta, per la qual cosa combinem les dues coses: turisme social i preservació de l’ocupació».