Reestructuració
Indra inicia un ero de 70 acomiadaments al seu centre de Sant Joan Despí
L’empresa de serveis tecnològics perd un contracte amb Naturgy i cessa una part de la divisió que se n’encarregava
Indra ha iniciat els tràmits per efectuar un expedient de regulació d’ocupació (ero) que afectarà 70 treballadors del seu centre a Sant Joan Despí. Així ho ha pogut confirmar EL PERIÓDICO de fonts sindicals, que apunten que el motiu de l’acomiadament col·lectiu és la pèrdua d’un contracte de servei que l’empresa tecnològica tenia fins ara amb Naturgy i que ara s’ha emportat IBM. Fonts consultades d’Indra reconeixen l’obertura de l’expedient de regulació, tot i que declinen realitzar més comentaris al respecte.
El centre d’Indra afectat per aquesta reestructuració està ubicat a Sant Joan Despí, unes instal·lacions que va obrir la companyia el 2019 per concentrar els serveis d’externalització de processos de negoci –en anglès es coneix com Business Process Outsourcing (BPO)–. Fonts de CCOO han manifestat el seu rebuig davant l’expedient d’extinció –presentat per causes organitzatives–, ja que consideren que l’empresa té marge per recol·locar la plantilla afectada per la pèrdua del contracte amb Naturgy.
La plantilla de Sant Joan Despí en el moment de l’obertura del centre era d’uns 1.500 treballadors. No és l’únic que l’empresa tecnològica té a Catalunya; per exemple, la divisió d’Indra Sistemas té altres ubicacions al Poblenou, a Barcelona. En total a Catalunya té uns 3.600 empleats sobre una plantilla global que ronda les 40.000 persones en 140 països de tot el món.
Els resultats econòmics estan acompanyant Indra aquest any. Durant el primer semestre (entre gener i juny) va guanyar un total de 66 milions d’euros, que suposa un increment del 19,9% en relació amb el benefici net de 55 milions d’euros que va obtenir en el mateix període de l’any anterior. Durant la presentació de resultats del primer semestre, la direcció va avançar una millora de les previsions de tancament de l’exercici. En concret, estima que facturarà més de 3.600 milions d’euros el 2022, és a dir, uns 50 milions d’euros més que el que preveien.
2022, un any de menys eros
Notícies relacionadesA Catalunya hi ha hagut des de començament d’any un total de 3.498 treballadors afectats per acomiadaments col·lectius, segons dades recopilades pel Departament de Treball. Una dada substancialment inferior als 10.428 cessats registrats el mateix mes de l’any anterior. L’expansió que ha anat constatant el mercat laboral cada mes durant aquest exercici, sustentat en noves contractacions de perfil majoritàriament indefinit, expliquen la millora de les dades.
A expenses de tres mesos d’estadístiques per poder efectuar un balanç de l’any complet, el 2022 apunta que tancarà a Catalunya com l’exercici amb menor volum de treballadors afectats per ero de l’últim lustre. De moment, els serveis copen la majoria d’acomiadaments, ja que concentren el 55% dels cessats davant el 45% restant de treballadors en la indústria.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Club d’Estil de EL PERIÓDICO 10 trucs infal·libles de la guru de l’ordre Alicia Iglesias per triomfar amb el canvi d’armari
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Bakú aconsegueix 300.000 milions a l’any per als països del sud global
- Gavi, un any després
- El Barça acaba trasbalsat