Patronal
Eleccions a la CEOE: Garamendi arrasa i revalida la presidència fins al 2026
L’actual líder de la patronal guanya la candidata de Foment del Treball, Virginia Guinda, i aconsegueix més del 80% dels vots
Antonio Garamendi serà president de la CEOE fins al 2026. L’actual dirigent de la gran patronal espanyola ha arrasat a les eleccions celebrades aquest dimecres i s’ha imposat amb contundència a la seva rival, la vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda. L’empresari basc s’assegura així la presidència de l’organització de patrons i apaivaga les crítiques internes que van encoratjar la catalana a presentar-se. No hi ha hagut sorpreses d’última hora i Garamendi, que ja tenia el suport públic de les principals organitzacions territorials i sectorials, ha certificat la seva victòria aquest dimecres a l’assemblea celebrada a l’Auditori Nacional de Música, a Madrid.
El diàleg social a Espanya va parar maquines a l’espera que els empresaris celebressin les seves eleccions i ara les principals carpetes pendents tornaran a arrencar. Pensions, salari mínim o estatut del becari són algunes de les qüestions que estaven pausades a l’espera que els patrons es dirimissin entre Garamendi i Guinda.
L’absència d’un reglament electoral i el veto des de l’organització al fet que Guinda es dirigís a l’assemblea durant l’obertura de les votacions ha marcat les hores prèvies d’uns comicis que s’han resolt sense més sorpreses. I és que el guió més habitual en les anteriors –i poques– eleccions que s’han celebrat fins ara ala CEOE solia pivotar entre un resultat molt ajustat –com quan Garamendi va perdre el 2014 per pocs vots davant Juan Rosell– o una aclamació de l’únic candidat per incompareixença del rival.
Notícies relacionadesNo ha sigut el cas en aquesta ocasió. La vicepresidenta de Foment del Treball va decidir a última hora saltar a l’arena per evitar que Garamendi guanyés sense oposició i no ha aconseguit trencar els ferms suports que el basc ha anat exhibint durant l’últim mes i mig.
Garamendi s’ha plantat als comicis amb el suport de la patronal madrilenya i de la valenciana, les dues territorials amb més vots junt amb la catalana Foment del Treball, que sí que ha recolzat la seva vicepresidenta. Guinda no ha aconseguit trencar aquest bloc i obtenir paperetes en aquestes dues organitzacions, i això que els seus dirigents han manifestat diferències amb Garamendi durant aquests quatre últims anys. La candidata tampoc ha pescat a Cepyme; el seu president, Gerardo Cuerva, va figurar a les quinieles per presentar-se com a potencial rival del basc. I en l’àmbit sectorial no ha tingut cap èxit, ja que la patronal de l’automòbil i gran part de les associacions industrials han recolzat Garamendi. Aquest era el nínxol que Guinda es va plantejar explotar, sense èxit finalment.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034