Vivenda a Sant Cugat

El preu alt de la vivenda defineix el perfil de la població de Sant Cugat

Un estudi de la UAB conclou que el preu alt de la vivenda ha condicionat el creixement i el perfil de la població

El preu alt de la vivenda defineix el perfil de la població de Sant Cugat

Josep Garcia

1
Es llegeix en minuts
EFE

El creixement demogràfic de Sant Cugat ha sigut excepcional a Catalunya, ja que ha passat de 30.000 habitants el 1981 a 94.000 el 2022.

De manera que la ciutat vallesana ha triplicat el seu creixement, mentre que l’augment a la resta de Catalunya ha sigut deu vegades inferior.

Anàlisi dels últims 25 anys

Aquest creixement demogràfic ha sigut possible per l’increment de l’oferta del mercat immobiliari: el nombre de vivendes de la ciutat ha passat de 14.000 (el 1981) a 33.000 (el 2021).

L’estudi, encarregat per l’Ajuntament de Sant Cugat a la Facultat de Geografia de la UAB, analitza detalladament l’evolució del padró municipal dels últims 25 anys (1997-2021).

Ho fa comparant-ho amb la singularitat del mercat immobiliari a Sant Cugat, amb preus entre un 40% i un 50% més elevats que al voltant.

Persones amb rendes altes i de més de 40 anys

Sant Cugat ha crescut amb una població amb un perfil socioeconòmic molt concret: persones amb un nivell d’estudis superiors, amb rendes altes i de més de 40 anys amb procedència majoritàriament de Barcelona.

En canvi, ha perdut població jove, amb un nivell d’estudis més baixos i que ha anat a viure majoritàriament a altres poblacions de l’entorn metropolità.

Notícies relacionades

Tanmateix, malgrat aquest augment de l’oferta, el preu de la vivenda s’ha mantingut sempre elevat a Sant Cugat.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat