Formació empresarial
Les tres escoles de negocis de BCN es mantenen en l’elit europea
L’IESE passa del quart al sisè lloc; l’Esade, del 13è al 17è, i l’Eada, del 25è al 27è
Les institucions destaquen més en programes de formació oberts, a mida o pels MBA
20160906-ampliacioncampussu
De nou, les tres escoles de negocis amb seu a Barcelona es mantenen en l’elit europea. Segons la nova classificació que publica aquest dilluns el ‘Financial Times’, el clúster que formen aquestes institucions acadèmiques es manté al podi de les millors destinacions per a la formació de directius, a més de París i Londres
Malgrat que totes tres perden posicions respecte als rànquings anteriors, continuen entre les principals del vell continent. L’IESE passa del quart lloc del 2021 al sisè; l’Esade, del 13è al 17è, i l’Eada, del 25è al 27è. L’altra escola de negocis espanyola, IE Business School, amb seu a Madrid, és l’única de les del país que ha millorat el seu lloc a la classificació, al passar del 12è al 10è.
Les tres principals places al podi les ocupen HEC París, com a líder, un lloc al qual es manté des de fa tres anys; seguit de la London Business School, que ha retingut aquesta posició durant el mateix període, i, amb la medalla de bronze, l’European Business School (ESCP), entitat amb campus a Berlín, Londres, Madrid, París, Torí i Varsòvia, que l’any anterior ocupava el lloc 14 i que, per tant, ha protagonitzat una escalada destacable. En sentit contrari, la francesa Insead, que de ser la tercera ha baixat fins a la número 15. En tot cas, les institucions formatives franceses continuen sent les majoritàries als 10 primers llocs europeus, amb quatre. A més d’HEC París i l’ESCP, hi ha Edhec Business School i Essec Business School. Espanya en té dos a les 10 primeres: IESE i IE Business School.
Mitjana
Una de les característiques d’aquesta classificació és que fa una mitjana sobre els diversos rànquings específics realitzats al llarg de l’any amb els diferents programes oferts per les escoles, que inclouen el Master of Business Administration (MBA), l’Executive MBA (EMBA), el Master in Management, programes oberts i a mida. És per això que és considerada, sens dubte, la classificació més completa de totes les que fa el prestigiós rotatiu. Per poder ser inclosos en la classificació, el ‘Financial Times’ exigeix com a condició indispensable l’acreditació acadèmica European Quality Improvement System (ICS) o l’emesa per l’Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB).
Cada una de les categories que s’utilitzen per a la classificació suposa un 25% en la puntuació global. A més, es tenen en compte factors com el professorat (percentatge de dones docents a temps complet, professors internacionals i doctors).
Així, les escoles ocupen llocs molt diferents segons les categories. Per sobre de la seva posició global, l’IESE, per exemple, és la segona a escala europea en programes a mida i la tercera en programes oberts, el mateix lloc ocupa en el MBA. L’Esade, per la seva banda, és la quarta en programes oberts, setena en els fets a mida i novena en el MBA, i l’Eada, en canvi, obté la seva millor classificació en programes oberts, amb el número 19.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia