«Aquesta setmana m’ha tocat a mi»

Garamendi, sobre les crítiques al seu salari: «És com quan hi ha una violació i diuen que la noia anava en minifaldilla»

El president de la CEOE denuncia una campanya contra ell pel seu sou i la seva negativa a pactar un SMI de 1.080 euros

  • La CEOE regularitza l’‘autònom’ Garamendi i li apuja el sou a gairebé 400.000 euros

Garamendi, sobre les crítiques al seu salari: «És com quan hi ha una violació i diuen que la noia anava en minifaldilla»

David Castro

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha criticat l’«atac constant» als empresaris per part de certs membres del Govern com a part d’una «campanya de descrèdit» al món empresarial: «Aquesta setmana m’ha tocat a mi», ha assenyalat amb referència al sou que percep en la patronal, d’uns 380.000 euros anuals.

 En declaracions a Telecinco i Antena 3 recollides per Europa Press, Garamendi ha afirmat que el seu sou no s’ha incrementat un 9%, sinó un 3%, el mateix percentatge que la resta de la plantilla de CEOE, i ha negat que hagi de regularitzar la seva situació laboral.

 «És fals. No he de regularitzar absolutament res. A Espanya hi ha més de 200.000 persones com jo, que han de pagar dues vegades a Hisenda. Jo soc autònom i seguiré sent-ho perquè els empresaris no podem estar en el Règim General», ha remarcat.

 «Ni són 400.000 euros ni m’he apujat el 9% perquè a més no soc jo, això és un tema d’una entitat privada. La Junta Directiva són 255 membres i és el que s’ha aprovat. Li pot agradar a la gent o no», ha defensat.

 L’empresari basc creu que amb tot el que s’està dient sobre el seu sou a CEOE s’està fent «campanya» per destruir-lo, però ha avisat que seguirà endavant, perquè «és del Nord i aguantarà».

Missatges del Govern

«Que el Govern estigui enviant missatges de divisió, em sembla gravíssim. S’està acusant amb el dit i ara m’ha tocat a mi, perquè estic sol», ha denunciat.

Respecte a les crítiques del president de la Confederació d’Empresaris de Pontevedra (CEP), Jorge Cebreiros, que no li sembla «sensible» el sou de Garamendi i que aquesta situació pot «complicar» la vida a la classe empresarial, Garamendi ha assenyalat que el seu salari «ni complica ni descomplica».

 «Perdona l’exemple, però això és com quan hi ha una violació i diuen que la noia anava en minifaldilla. No accepto pop com a animal de companyia», ha afirmat.

Garamendi ha insistit que el seu salari ha sigut aprovat per la Junta Directiva de la CEOE i que és una decisió adoptada en el si d’una organització privada. «Només faltava que el Govern hagi de decidir el que hem de ser o dir o decidir alguns per opinar sobre el que es fa bé o malament», ha assenyalat.

Més economia submergida

Respecte a la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) a 1.080 euros mensuals, a la qual s’ha oposat a la CEOE, Garamendi ha assegurat que no afectarà les grans empreses però sí els autònoms i les petites empreses, i ha advertit que la seva pujada farà que «surti més gent de l’àmbit legal de l’ocupació».

«Espanya té el 24% d’economia submergida i la resta d’Europa té el 13%, crec que és una cosa molt seriosa, que hauríem d’atacar. A Espanya necessitem llocs de treball oberts que estiguin en la legalitat», ha defensat Garamendi, que ha recordat que la seva organització va proposar una pujada de l’SMI per a aquest any del 4%, fins als 1.040 euros mensuals.

Notícies relacionades

«Nosaltres sempre negociarem amb el Govern. El que em sembla increïble és que quan arribes a acords ets un fenomen i resulta que el dia que dius que no, perquè és bo per a Espanya et converteixes en un dolent», ha afegit.

Garamendi ha retret a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que hagi «posat en solfa» que els empresaris «tot ho fan malament i en contra dels més vulnerables». «Això és mentida. Vulnerables són els autònoms i els petits empresaris, que no tenen atur», ha argumentat.