800 llocs de treball afectats

Preacord entre Amazon i els sindicats per al tancament de Martorelles

Les centrals i la direcció pacten 200 recol·locacions dins de la província de Barcelona dels 800 llocs de treball afectats

Preacord entre Amazon i els sindicats per al tancament de Martorelles

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La direcció d’Amazon i els sindicats han arribat a un principi d’acord per al tancament de la planta de Martorelles. La corporació ofereix recol·locar prop més de 200 persones en altres centres de la província de Barcelona, dels 800 llocs de treball afectats pel tancament de la planta logística. Per a la resta, les centrals han consensuat indemnitzacions equivalents a un acomiadament improcedent o han millorat les compensacions monetàries per a aquells que decideixin mudar-se al Far d’Empordà (Girona) o a Plaza (Saragossa).

L’acord ha arribat a les sis del matí tocades d’aquest dimarts, en les últimes hores hàbils del període de consultes, segons coincideixen fonts tant de la companyia com dels treballadors. Després de prop d’un mes de converses, amb les postures molt allunyades durant gran part del procés negociador, finalment Amazon i els sindicats han arribat a un preacord. Queda pendent, però, de la votació dels treballadors en assemblea, una cosa per a la qual estaran citats aquest dimecres i dissabte vinent, depenent dels torns.

Les centrals han aconseguit millorar l’oferta de recol·locacions d’Amazon per a altres centres de la província de Barcelona. Inicialment la direcció no s’avenia a ressituar més de 150 persones. Després va pujar a 190 i acaba tancant en «més de 200», segons fonts sindicals. El que representa alguna cosa més del 20% del total de llocs de treball destruïts a Martorelles. Aquí es donarà prioritat a treballadors sèniors, aquells que estiguin esperant un fill o dones víctimes de violència masclista, entre altres col·lectius identificats com a vulnerables.

Acomiadament improcedent

Per als que no puguin acollir-se a una recol·locació i decideixin no continuar a Amazon, que seran la majoria, segons reconeixen fonts sindicals, rebran una indemnització similar a la d’un acomiadament improcedent. És a dir, un cobrament de 33 dies per any treballat, més un plus de 375 euros per any treballat, més un altre pagament únic d’entre 690 o 790 euros, segons la versió oferta pels sindicats. La corporació supera així els 20 dies per any treballat a què mínimament l’obliga la llei.

Notícies relacionades

I per a aquelles persones que decideixin voler continuar vinculades a Amazon i acceptar el trasllat a un altre centre de l’empresa, ja sigui als de nova obertura, com el del Far d’Empordà i Saragossa, o en d’altres fora de Barcelona, la companyia els abonarà un pagament de 7.250 euros en concepte de trasllat.

«L’acord genera oportunitats per als que volen quedar-se i continuar creixent a Amazon, així com suport per als que vulguin continuar la seva carrera fora de la companyia», afirmen fonts de la companyia, que declinen entrar a concretar xifres.

Temes:

Amazon Ocupació