Trasllat polèmic
Ferrovial: «Que ningú dubti de la nostra continuïtat a Espanya»
El conseller delegat del grup, Ignacio Madridejos, insisteix que es mantindrà l’ocupació, l’activitat i les inversions i que «es continuarà contribuint fiscalment»
En ple terratrèmol polític pel trasllat de la seva seu als Països Baixos, Ferrovial ha sortit aquest divendres de nou al pas per mirar d’apaivagar l’enrenou que s’ha generat amb la seva decisió i, en boca del seu conseller delegat, Ignacio Madridejos, ha insistit: «Que ningú dubti de la nostra continuïtat a Espanya».
«El pla és mantenir l’ocupació, l’activitat, les inversions, i seguirem contribuint fiscalment, com sempre hem fet», ha defensat en un vídeo difós per l’empresa.
En aquest vídeo, Madridejos explica que la companyia vol «continuar creixent» i que aquesta decisió forma part d’aquest objectiu: «Estem molt il·lusionats per aquesta nova etapa que esperem que entusiasmi també molts inversors».
«Proposem una reorganització societària conforme amb el perfil de l’empresa –afegeix–. Avui dia l’activitat internacional representa més del 80% i la valoració de la companyia està situada a un 80% en els nostres actius a Amèrica del Nord».
«Allà hi ha el nostre mercat principal, però el nostre present i el nostre futur segueix també a Espanya i a Europa», remarca el directiu, que insisteix que l’empresa continuarà cotitzant a Madrid, amb independència que aspiri a fer-ho també a Amsterdam i que tingui previst presentar la sol·licitud per poder fer-ho als EUA.
Des que dimarts a la tarda, després del tancament dels mercats borsaris, la companyia anunciés la seva intenció de traslladar la seva seu als Països Baixos, un país amb una qualificació creditícia de triple A que li aplana el camí cap al seu objectiu de tenir accés a Wall Street, s’ha desencadenat un gran enrenou polític.
Mentre des del Govern es parla de falta de lleialtat a Espanya, des de la dreta es lliga aquesta decisió al flagell per part de l’esquerra al món empresarial.
La companyia va remetre dijous a la nit a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) un informe de 92 pàgines en el qual aprofundeix en els arguments que els han portat a mudar-se de seu social. El gegant de les infraestructures assenyala que els Països Baixos és «una jurisdicció amb qualificació creditícia AAA, un entorn favorable per a negocis i inversors, un ordenament jurídic confiable i un sòlid marc de govern corporatiu».
La companyia de l’Ibex-35 tranquil·litza els seus treballadors, assegurant que «no es contempla l’adopció de mesures laborals» com a conseqüència dels canvis societaris. Sí que obre la porta que «determinats empleats de Ferrovial es traslladin voluntàriament als Països Baixos» o bé que alguns «siguin recol·locats i passin a ser treballadors d’altres filials del grup Ferrovial a Espanya».
La cotitzada, per primera vegada, exposa les motivacions que hi ha darrere de l’operació, tot i que continua sense donar resposta als hipotètics canvis tributaris, només assenyalant que «la fusió es realitzarà a l’empara del règim especial de neutralitat fiscal [...] de l’impost sobre societats». Des del Govern i el Ministeri d’Economia s’ha posat sobre la taula que l’estalvi d’impostos pot ser una de les grans motivacions d’aquest canvi, a la qual cosa la companyia no fa cap referència al document remès al regulador.
- Una dupla especial "L’ego s’ha de deixar de costat"
- Aniversari. Nutrició esportiva Nutrisport celebra els 40 anys d’història amb una nova imatge
- Una baixa de pes Flick repensa l’atac sense Lamine Yamal
- FUTBOL Guardiola renova fins al 2027 i complirà 10 anys en el City
- Champions League Kika enlluerna en un Barça màgic