Finançament territorial
Catalunya rep del FLA 686,49 milions per al segon trimestre
La quantitat suposa el 28% del total d’aquest instrument per a la liquiditat de les autonomies

Catalunya rebrà 686,49 milions del fons de liquiditat autonòmica (FLA) per al segon trimestre. Aquesta quantitat suposa el 28,32% de la suma total de 2.220,18 milions d’aquest instrument per injectar liquiditat a les autonomies. En aquest apartat segueix en segon lloc el País Valencià, amb 660,91 milions, el 27,26% del total, segons els acordats per la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE).
En total es destinen per al període abril-juny un total de 2.424,2 milions d’euros amb càrrec al Fons de Finançament a Comunitats Autònomes. A més dels 2.220,2 milions del FLA, destinat a les comunitats que no compleixen amb el dèficit, n’hi ha 204 milions més, de la facilitat financera, per a les comunitats complidores, que són per a Andalusia.
En l’apartat del FLA hi ha també Múrcia (248,13 milions), Castella-la Manxa (244,29 milions), Extremadura (218,79 milions), les Balears (99,01 milions), Aragó (45,49 milions) i La Rioja (17,07 milions). En el cas de Catalunya, de la quantitat total, 453,40 milions correspon al tram I (venciments de deute), 31,20 milions al II (liquidacions negatives del sistema de finançament) i 201,89 milions al III (per cobrir el dèficit del 2023).
Andalusia, Facilitat financera i mercat
Andalusia va sol·licitar la seva adhesió al compartiment facilitat financera aquest any i va comunicar la seva intenció de compaginar aquest finançament amb la procedent dels mercats financers. Aquesta sol·licitud va ser acceptada pel Ministeri d’Hisenda després de presentar una actualització del seu pla plurianual d’endeutament (PPE) per al període 2023-2025.
Per al segon trimestre en el FLA no s’han assignat imports en cap tram a Cantàbria ni tampoc per al tram I (venciments de deute) i II (liquidacions negatives del model de finançament) a les Balears.
En aquest acord, com va passar amb el trimestre anterior, no s’inclou assignació per a Astúries, les Canàries, Castella i Lleó, Galícia, Madrid, Navarra i el País Basc, ja que no l’han sol·licitat i tampoc en l’apartat de facilitat financera. Fins al moment, el Fons de Finançament ha assignat 13.053,7 milions a les autonomies. D’aquesta suma 10.620,23 milions es van entregar en el primer trimestre i 2.424,17 milions són per al segon. A més hi ha 9,8 milions del fons React-UE, una part dels ‘Next Generation’ per ajudar els territoris a enfortir l’estat del benestar, blindar els serveis públics i reactivar l’economia després de l’impacte de la pandèmia, que són per a Múrcia.
- El Mundo Today | Cada cop més catalans caminen de matinada per carrerons foscos per poder sortir a 'Crims'
- Club d’estil Cristina Tamborero, dissenyadora: "Es porten molt els vestits de núvia dos en un"
- Els multireincidents se’n van a l’Hospitalet per la pressió policial
- Final d’un pontificat Un conclave amb molts 'papables', però sense candidat clar
- FUTBOL Així és l’acord que el Reial Madrid va tancar amb Xabi Alonso fa mesos per lligar la seva arribada
- En la Pasqua de Francesc: pare, germà, amic… i profeta de l’Evangeli
- Judici crucial Els Estats Units demanen la desintegració de Google per acabar amb el monopoli
- MACROECONOMIA L’FMI revisa a l’alça la previsió de creixement d’Espanya el 2025 fins al 2,5% malgrat els aranzels i la incertesa global
- Inauguració Neix Casa Abacus amb la voluntat de ser útil «a la cultura, a la societat, a Barcelona, el país i la llengua»
- Per 907.500 euros El Ministeri de Transports licita l’estudi informatiu dels nous accessos ferroviaris al Port de Tarragona