Funció Pública
¿Com seran els exàmens de la macrooposició d’aquest dissabte a Catalunya?
‘Macrooposició’ a la Generalitat: 13.500 candidats es disputaran aquest dissabte 1.800 places
El Govern espanyol renuncia a apartar del lloc els funcionaris que suspenguin un test de mèrits
Oposiciones de Educación en Barcelona /
Unes 13.500 persones s’examinaran aquest dissabte a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona per disputar-se les 1.825 places que ofereix la Generalitat de Catalunya, en el marc del procés d’estabilització intern que està portant a terme l’administració catalana. Els llocs de treball que s’assignaran una vegada valorada la prova incumbeixen als cossos de tècnics dels diferents departaments de la Generalitat, als agents rurals, personal dels serveis penitenciaris i l’advocacia de la Generalitat. ¿En què consistiran els exàmens? ¿Com es distribueixen les places? Tot seguit, totes les claus d’un dels exàmens més freqüentats de la funció pública catalana.
¿Com es distribueixen les places?
El gruix de les places sobre les quals s’examinaran els 13.500 opositors es concentren en els departaments de la Generalitat.
- Concretament, en sortiran 1.344 llocs de treball de funcionaris. Arquitectes, tècnics de medi ambient, enginyers agrònoms, enginyers de camins, geògrafs i analistes de laboratori són alguns dels cossos per als quals postularan els participants.
- Per al cos d’agents rurals sortiran 15 places més.
- Per al cos d’advocacia, un total de quatre places.
- Per integrar-se al cos de serveis penitenciaris s’assignaran 171 places, d’educador social, pedagog, psicòleg i treballador social, entre d’altres.
- I per al personal laboral de la Generalitat, un total de 291 places d’analista informàtic, fisioterapeuta, periodista i recepcionista, entre d’altres.
¿On seran els exàmens?
Els exàmens d’aquest dissabte 29 d’abril se celebraran a les seus de les principals universitats del país. A Barcelona, per exemple, el gruix dels opositors estaran citats a les diferents facultats de la UB, tant a l’avinguda Diagonal com a les facultats de filologia i matemàtiques, ubicades a la Gran Via. A Girona els opositors estan citats a les facultats de Dret i Ciències Econòmiques de la Universitat de Girona, a Lleida, a la Universitat de Lleida, i a Tarragona, tant a la Universitat Rovira i Virgili com a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (UPC).
¿Quants diners han hagut de pagar en taxes els aspirants?
Els 13.500 aspirants han hagut d’abonar per endavant unes taxes per poder presentar-se a l’examen del concurs oposició. Els preus oscil·len des dels 56 euros de la taxa ordinària fins als 12,05 euros en el cas d’un aspirant amb família nombrosa o monoparental.
¿En què consistirà l’examen?
El temari que haurà d’estudiar cada aspirant dependrà de la plaça que pretén obtenir. Els materials els ha publicat la Generalitat a la seva pàgina web. No obstant, el format de l’examen sí que serà compartit i constarà de dos exercicis, que no seran eliminatoris entre si a l’hora de puntuar. Els aspirants tindran una hora i mitja per a cadascun. El primer exercici consistirà en un tipus test de coneixements i el segon, un altre tipus test, però sobre un cas pràctic. Els errors descomptaran tant en la primera com en la segona prova.
¿Quan sortiran publicats els resultats?
La Generalitat ha aprovat unes bases per avaluar els aspirants en funció de la nota de l’examen i dels mèrits previs acreditats. La nota màxima serà de 100 punts. 60 dels punts se’ls juguen els aspirants en l’examen d’oposició, 25 punts en la primera prova i 35 punts en la segona. No seran eliminatòries les dues proves entre si, però es requerirà una puntuació mínima de 30 punts.
Després, l’administració catalana avaluarà, sobre 40 punts, els mèrits acreditables. D’aquests, el pes principal vindrà dels serveis prestats, sobre un total de 32 punts.
Les notes i la selecció d’aspirants que acabaran obtenint una de les 1.825 places les publicarà la Generalitat durant les pròximes setmanes.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia