Adquisició

Adam Foods es ‘menja’ les galetes Birba i Nuria de Camprodon

  • Adam Foods compra el negoci de pa de Panrico

  • Els fons d’inversió es fixen en el sector agrícola espanyol

Adam Foods es ‘menja’ les galetes Birba i Nuria de Camprodon

BIRBA

1
Es llegeix en minuts

Les galetesBirba i Nuria, signe distintiu de Camprodon (Ripollès) han passat en mans d’Adam Foods, el propietari de marques com Cuétara, Artiach, Panrico i Phoskitos. Aquesta companyia, una de les grans del sector alimentari, ha aconseguit el 100% del capital, amb el qual incorpora un negoci amb una facturació d’uns 8 milions d’euros anuals.

El comprador, que també és el titular d’altres marques del sector de l’alimentació com La Piara, Aneto o la Granja San Francisco es reforça d’aquesta manera en el sector de les galetes. L’import de l’adquisició no s’ha revelat.

Galletas Camprodón, nascuda el 1893, continuarà operant com a societat independent malgrat el canvi de propietaris. Distribueix els seus productes en botigues especialitzades, grans superfícies i botigues gurmet a tot Espanya, compta amb una fàbrica a Camprodón i dona feina a una seixantena de 60 persones.

Notícies relacionades

El que fins ara era gerent i accionista de Galletas Camprodón, Víctor Marsal, valor que el comprat sigui «un grup familiar de llarga tradició galetera i marquista, compromès a llarg termini amb l’activitat industrial».

L’operació, que ha comptat amb l’assessorament de les firmes KPMG i RocaJunyent. AdamFoods, creat el 2015 i nascut de l’evolució del Grup Nutrexpa amb la integració de diferents marques i empreses punteres del sector de l’alimentació, dona feina a més de 1.400 persones en nou plantes de producció: set a Espanya (a Euskadi, Cantàbria, Madrid i Catalunya) i dos a Portugal, i ven a més de 75 països, amb una facturació de 350 milions d’euros.