Mercat immobiliari

Colonial eleva els ingressos l’11% en un context limitat d’oferta d’oficines

  • L’última hora sobre les eleccions municipals i autonòmiques

  • La família Puig supera el 5% del capital de Colonial

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La socimi immobiliària Colonial continua incrementant els ingressos per rendes a un ritme de l’11% en el primer trimestre del 2023 en un context d’oferta limitada i bons nivells de demanda d’oficines d’alt nivell. L’aposta dels últims anys pel mercat d’oficines de París i Madrid s’ha consolidat com a encertada i font de solidesa financera. Els resultats nets de Colonial van arribar a 38 milions d’euros fins al març, el 5% més que en el mateix període que l’any anterior, malgrat que ja l’any passat les xifres de la companyia es van moure en nivells de rècord. Pere Viñolas, conseller delegat de la companyia, va reconèixer durant la presentació de resultats que l’actual tendència destacable del mercat és la gran polarització dels clients; d’una banda aquells que requereixen instal·lacions mínimes per l’auge del teletreball i d’altra banda les grans empreses que veuen en l’oficina l’oportunitat d’oferir als seus treballadors i clients instal·lacions modernes. «Les grans empreses tendeixen a establir-se a llarg termini en les millors ubicacions», opina Viñolas, que destaca que també es produeix un fenomen de «reconfiguració dels espais de treball, no baixa el nombre de metres per empleat però hi ha més zones de trobada que de taules».

El mercat barceloní, que suposa una menor part dels actius de Colonial si es compara amb París o Madrid, mostra signes de menys saturació. L’oferta creixent del 22@ tendeix a moderar més els preus que a la capital francesa (on no hi ha literalment nova ofereix) o Madrid. En qualsevol cas, la companyia ha incrementat les rendes el 6% respecte a l’any passat, ja que l’oferta a les oficines grau A (les més modernes) continua sent molt baixa.

Per al president de Colonial, Juan José Brugera, és l’aspecte més destacable dels comptes del primer trimestre és que ofereix uns «resultats sòlids en un context que heretava creixements elevats i amb els millors resultats en els últims quatre anys. L’estratègia futura del grup és mantenir la línia ascendent «mantenint els millors passius i els millors actius, amb control del risc i mostrant solvència». D’aquesta manera serà possible mantenir o millorar els ràtings financers i afrontar possibles vendes d’actius si sorgeix l’oportunitat, van explicar els responsables de Colonial. «L’execució del programa de desinversions d’immobles no estratègics ha suposat que l’increment del resultat net sigui inferior a l’esperat, excloent aquest impacte de gestió activa de la cartera, el resultat net recurrent d’operacions continuades ha crescut un 14% respecte a l’any anterior», explica l’informe financer.

Notícies relacionades

En termes econòmics (metres quadrats formalitzats multiplicats per rendes firmades), s’han formalitzat contractes en el primer trimestre per un import anualitzat de rendes de 17 milions d’euros. Un 60% de l’esforç comercial (27.294 m2) correspon a nous contractes firmats, repartits en els tres mercats on opera el grup. Quant a renovacions de contractes, s’han firmat un total de 18.566 m², i destaquen els 9.829 m2 renovats a Madrid. París suposa el 65% dels metres quadrats en gestió de Colonial, mentre que Madrid és entorn del 30%.

Grupo Colonial és una socimi cotitzada en la borsa espanyola líder al mercat d’oficines ‘prime’ a Europa, present a les principals zones de negoci de Barcelona, Madrid i París amb una cartera d’oficines de primer nivell de més d’un milió de metres quadrats i un valor d’actius sota gestió de més de 13.000 milions d’euros.

Temes:

Colonial