Embalatge
La companyia Saica invertirà més de 100 milions en una fàbrica de cartró a Barcelona
L’empresa aragonesa reorganitza la seva producció d’embalatge ondulat a Catalunya amb la construcció d’una nova planta a Sant Esteve Sesrovires, on unificarà les activitats que té al Prat i la Ciutat Comtal
El gegant paperer Saica fa un nou pas per reforçar la seva estructura industrial l’any que celebra el seu 80 aniversari. La companyia aragonesa, que compta amb més de 100 fàbriques repartides en 11 països, invertirà més de 100 milions d’euros en una fàbrica per a la seva divisió d’embalatge de cartró ondulat (Saica Pack), que estarà ubicada a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona).
D’aquesta manera, reorganitzarà la seva activitat en aquesta província catalana, on actualment opera dues plantes (al Prat i Barcelona). La producció de totes dues s’unificarà al nou emplaçament, situat al polígon industrial Can Margarit del municipi esmentat, on ja compta amb un magatzem de producte acabat. El començament de les obres es preveu per a aquest estiu i la instal·lació de les primeres màquines per a finals del 2024.
La nova planta permetrà a Saica «acompanyar els seus clients en el seu creixement i satisfer les necessitats canviants del mercat», així com superar les limitacions d’espai i antiguitat de les seves instal·lacions actuals, segons ha explicat l’empresa aquest dimarts en un comunicat. Aquesta inversió suposa també un reforç important del grup per a la seva «presència i compromís a llarg termini amb el principal mercat d’embalatge nacional i amb els seus clients catalans».
L’empresa, especialista en solucions per a embalatge basades en paper reciclat, va adquirir els terrenys el 2010 i va participar activament en la promoció del polígon, que avui ocupen importants empreses. El 2018 va edificar i va començar a operar en aquesta ubicació.
Una acurada planificació
Miguel Arévalo, responsable del projecte i director gerent de Saica Pack el Prat, explica que «no ha sigut fàcil desenvolupar una parcel·la d’aquestes dimensions, a aquesta distància de Barcelona». «És fruit –afegeix– d’una acurada planificació a llarg termini, per ser a prop dels nostres clients i dels principals nusos de comunicació». «El nostre potencial de creixement en aquesta nova ubicació, que es veia limitat per falta d’espai a les nostres plantes actuals, és molt alt», aclareix.
Respecte a les característiques de la planta, Arévalo afirma que «és un dia important per a Saica, perquè aquest mercat és molt important per a nosaltres». La nova fàbrica comptarà amb l’última tecnologia, que unirà flexografia i òfset, i comptarà amb notables avenços, «fruit d’una digitalització posada al servei dels nostres clients». El responsable del projecte insisteix que la nova planta «ens permetrà arribar als exigents objectius de qualitat i servei, que el nostre pla estratègic fixa i que ens distingeixen al capdavant del mercat». «Per mida i per tecnologia, la nova planta serà un referent nacional i europeu al sector del packaging sostenible», conclou.
Trasllat gradual de la producció
Mentrestant, l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, explica que des de l’any 2007 «vam estar treballant perquè Saica Pack trobés aquí una bona ubicació per cobrir les seves necessitats industrials», ja que la seva implantació suposava «diversificar l’activitat econòmica, en una zona on la logística ocupa bona part de les zones industrials». «No va ser una gestió fàcil en aquells moments, però avui hem de felicitar-nos per prendre llavors una bona decisió», apunta.
L’anunci de Saica, afegeix el regidor, «adquireix avui molta rellevància», ja que suposa finalitzar el desenvolupament del polígon Can Margarit, amb la qual cosa s’augmenta l’activitat industrial «com a generadora d’ocupació i dinamitzadora del progrés de les infraestructures pendents al territori».
Les instal·lacions actuals de Barcelona i el Prat continuaran operatives fins que obri la nova fàbrica, a la qual traslladaran gradualment la seva producció, i així s'assegurarà una continuïtat de servei sense fissures. Els treballadors de les dues plantes (194 i 100 treballadors respectivament) i els seus representants participen d’aquest procés de transició i se’ls oferirà el trasllat.
«Estem treballant en la nova organització i esperem tenir oportunitats per a totes les persones de les actuals plantilles», assegura Arévalo. «Aquest és un projecte de creixement i mantindrem informats de la seva evolució els representants legals de les persones treballadores», precisa.
Notícies relacionadesEl grup Saica és una de les empreses líders a Europa en la fabricació de paper reciclat per a cartró ondulat, amb una capacitat de producció anual de 3,3 milions de tones. Amb més de 10.000 empleats i presència a Espanya, França, Itàlia, Portugal, Regne Unit, Irlanda, Turquia, Luxemburg, Països Baixos, Estats Units i Polònia, té quatre línies de negoci: fabricació de paper reciclat per a cartró ondulat (Saica Paper), gestió de residus i serveis mediambientals (Saica Natur), producció d’embalatge de cartró ondulat (Saica Pack) i embalatge flexible (Saica Flex).
La facturació de la companyia va arribar als 4.394 milions d’euros l’any passat, un 22% més respecte al 2021 (3.598 milions).
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034