Cita a Barcelona

La Copa Amèrica de vela obre el programa de voluntariat a la recerca de 2.300 persones

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Els organitzadors de la 37 edició de la Copa Amèrica de vela han obert aquest dimecres les inscripcions per a les persones que vulguin convertir-se en voluntàries de l’esdeveniment esportiu mundial. Amb el record de l’entusiasme ciutadà que va inundar la capital catalana amb els jocs olímpics de 1992, els responsables d’America’s Cup Events (ACE) aspiren a reclutar 2.300 candidats per a la cita d’agost a octubre del 2024 a Barcelona i 350 més per a la regata preliminar d’aquest setembre a Vilanova i la Geltrú (Garraf, Barcelona).

Les explicacions han anat a càrrec del director executiu d’ACE i de l’equip Emirates New Zealand, Grant Dalton, i del director de la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN), Ignasi Armengol. «Tenim grans esperances en aquest projecte perquè volem que la ciutadania s’involucri. Volem impulsar els valors de l’esport en equip o la sostenibilitat dels oceans», ha exposat Armengol.

El més gran fins ara

Les regates, que alguns dies coincidiran amb el certamen femení i el de joves, se celebraran a partir del 22 d’agost del 2024 al front litoral de Barcelona. Durant 68 dies, ha relatat el responsable del programa de voluntariat, Xavier Prat, es pretén comptar «amb l’equip de persones voluntàries més gran de la història de la Copa Amèrica. Volem que sigui obert, local, inclusiu, amb molta representació de la comunitat local i mirada internacional».

Des d’aquest dimecres està oberta la pàgina web de l’organització des d’on inscriure’s. Les persones candidates hauran de tenir 18 anys (el 31 de desembre d’aquest any), comprometre’s durant 10 dies i dominar una de les tres llengües oficials de la cita: català, castellà o anglès.

Entrevista a les persones sol·licitadores

Prat ha explicat a la seu de l’FBCN que hi haurà temps fins a finals de novembre per inscriure’s. Després s’analitzaran les candidatures, es buscarà que hi hagi representació de les persones que viuen als barris pròxims a Ciutat Vella i es realitzaran les entrevistes. Més endavant es comunicarà als seleccionats i se’ls donarà la formació adequada.

Notícies relacionades

En el cas de Vilanova, que acollirà les preregates d’aquest setembre (primer moment en què es veuran els sis equips competint amb els barcos petits, els AC40), el nombre de persones voluntàries serà menor, 350, i el procés s’escurçarà.

Tres grups diferents

En funció dels perfils i interessos dels futurs voluntaris, aquests es repartiran entre mar, terra i mitjans de comunicació. ACE ha presentat el logo del voluntariat, que es denominarà Team B, amb referència a la B de Barcelona.  «Volem seguir amb el sentiment de les olimpíades i part d’això va ser pels voluntaris. Me’n vaig adonar quan vaig arribar a Barcelona. No som uns Jocs Olímpics, però aquest programa de voluntaris és important per trobar una cosa similar al que es va viure i contactar amb la societat, perquè la ciutat torni a sentir una cosa tan emocionant», va revelar Dalton.