Canvis
La Caixa surt en defensa del president de Naturgy davant el procés per nomenar un conseller delegat
A La Caixa només se solen pronunciar públicament en casos molt puntuals i quan creuen que han d’aclarir algun tema. Ho va fer quan el fons australià IFM va anunciar la seva opa parcial sobre Naturgy. I amb el possible restabliment de la figura d’un conseller delegat o similar a l’energètica, de la qual són primer accionista a través de Criteria, ha tornat a passar.
Aquest braç inversor de l’entitat presidit per Isidre Fainé, igual que la fundació que controla CaixaBank, ha sortit en defensa del president de l’energètica, Francisco Reynés. En un comunicat assegura que «ratifica la seva confiança en l’equip gestor de la companyia encapçalat pel seu president, Francisco Reynés, i recolzarà les seves propostes dirigides a poder afrontar els importants reptes de la companyia en els pròxims anys».
Des de l’entorn de La Caixa volen deixar ben clar que el fet d’acceptar que es recuperi la figura de conseller delegat, que va deixar d’existir a l’accedir a la presidència Reynés el 2018, per motius de bon govern corporatiu, no vol dir que no recolzin el president. I també insinuen que no estan defensant que perdi poder davant un segon executiu. «Això és el que volen que quedi ben clar», segons fonts del mercat. Amb això pretenen desfer qualsevol tesi sobre la possibilitat que Reynés hagi deixat de tenir la confiança del primer accionista.
Un altre càrrec
Notícies relacionadesEn aquest context se celebrarà demà un consell d’administració de Naturgy en el qual es podria debatre la recuperació de la figura del conseller delegat o un altre càrrec que s’adapti al que estableixen els estatuts de la companyia», segons les fonts consultades. No es descarta una figura com la de director general.
Qui figura al capdavant de les quinieles és Ignacio Gutiérrez-Orrantia, que des del maig del 2021 és el màxim responsable per a Europa, el Pròxim Orient i l’Àfrica de la divisió de banca d’inversió de Citigroup. La proposta parteix de la iniciativa dels fons d’inversió CVC, GIP i IFM, que aglutinen prop del 55% del capital, i compta en principi amb el beneplàcit del principal accionista, Criteria Caixa, al tractar-se d’una de les recomanacions del Codi de Bon Govern de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). D’acord amb els estàndards internacionals, l’existència d’un conseller delegat, amb funcions diferents de les del president, s’entén que serveix com a contrapès per evitar la centralització de poder en una sola persona.