Tecnologia
Netflix llança el seu primer videojoc fet a Barcelona: la plataforma tindrà una edició exclusiva de ‘Cut the Rope’
Nova fita per a la indústria catalana del videojoc: Netflix publica aquest dimarts un joc dissenyat i produït a Barcelona. És la primera vegada que la plataforma nord-americana, que ja té 70 videojocs al seu catàleg, recorre al mercat espanyol per a un dels seus llançaments en aquest terreny. En aquest cas, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, l’aliança s’ha segellat amb ZeptoLab, una companyia d’origen rus que va traslladar la seva seu central a Barcelona el 2016 i que és la responsable de ‘Cut the Rope’, una coneguda franquícia que des d’aquest dimarts 1 d’agost té una versió específica per a Netflix.
‘Cut the Rope’ és un trencaclosques protagonitzat per un icònic ninot verd anomenat Om Nom, al qual s’ha de fer arribar un caramel que penja de diverses cordes connectades entre elles. En la versió original del joc, l’objectiu és tallar les cordes en l’ordre adequat per aconseguir el balanceig òptim i que el dolç arribi al protagonista del joc. La saga va començar a rodar el 2010, es va fer mundialment coneguda el 2011 amb la segona versió del joc, i, des d’aleshores, acumula 2 bilions de descàrregues.
«S’ha convertit en una marca: té la seva sèrie d’animació, hem llicenciat la marca a altres desenvolupadors, té ‘merchandising’...», expliquen el responsable de producte i disseny de ZeptoLab, Jan Richter, i el seu director creatiu, Eugene Yalenko. «Netflix té una base de subscriptors massiva, així que sentim que aquest és un match increïble ja que la seva gran audiència s’uneix al nostre ampli abast: és una bona manera de connectar amb gent nova», expliquen tots dos.
Malgrat conservar la seva essència i objectiu, i continuar disponible només en mòbils i tauletes (no en l’aplicació per a televisió), la versió per a Netflix presenta algunes diferències substancials amb el joc original. Per exemple, es publicarà un sol nivell al dia, que serà el mateix a totes les parts del món. D’aquesta manera, diuen, miraran de fomentar la competició entre amics o familiars. A més, malgrat que els trencaclosques es mantindran disponibles per jugar per molt que l’usuari de Netflix no entri un dia a la plataforma, ZeptoLab ha dissenyat una manera per premiar aquells que interactuïn cada dia amb Om Nom.
Una altra novetat és que s’incrementa la dificultat i elaboració dels nivells: s’hauran de recollir 10 estrelles, en comptes de les tres que són norma en la versió tradicional, i s’incorporen nous objectes amb què alterar els moviments del caramel. «Com que en surt només un al dia, si és molt fàcil de resoldre la gent no en parlarà amb els seus amics», justifiquen Richter i Yailenko, que celebren també no haver hagut de pensar, aquesta vegada, en maneres de monetitzar el joc. «Això és un regal per a qualsevol desenvolupador de videojocs», asseguren.
Relació a llarg termini
Aquest estudi, que continua sent propietat dels dos germans que el van fundar (creadors originals del ‘Cut the Rope’) i en el qual treballen un centenar de persones en total (unes 80 a Barcelona), ha estat un any treballant en aquesta edició del joc, per a la qual ja té llestos tres mesos de contingut i en la qual continuen treballant amb intenció d’anar molt més enllà.
Notícies relacionades«El nostre desig és que això només sigui el principi, que això funcioni i que puguem portar a Om Nom d’altres formes a Netflix o fins i tot continuar col·laborant amb altres jocs originals», confessen els dos responsables.
Si aquest afany es complís, seria, sens dubte, una bona notícia per a Barcelona, una ciutat que ha sigut clau en el seu desenvolupament com a estudi i de la qual no semblen tenir intenció de moure’s. «És un molt bon lloc per al desenvolupament de jocs mòbils, Poble Nou en concret [el barri on tenen la seva seu] és un formiguer d’empreses tecnològiques, i és un molt bon lloc per atraure talent», raonen tots dos. «En aquest sector ets tan bo com ho sigui la teva gent, perquè aquest és el teu únic capital, i Barcelona té una molt bona combinació de preu i qualitat de vida, així que és molt fàcil convèncer la gent que es mudi aquí», conclouen. «Bàsicament tothom és aquí, tots els grans estudis i players en aquest espai tenen mínim un estudi aquí», rematen.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034