Ajudes a les empreses

La Generalitat injecta 45 milions d’euros a la indústria per crear 1.400 nous llocs de treball

Torrent anuncia la línia d’ajudes industrials «més gran que mai hagi fet la Generalitat de Catalunya»

La Cambra reclama per a les autonomies més capacitat de recaptar

¿Per què no surt a compte produir tomàquets a Catalunya?

La Generalitat injecta 45 milions d’euros a la indústria per crear 1.400 nous llocs de treball

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat de Catalunya repartirà un total de 45,7 milions d’euros a 205 empreses del sector industrial, que es comprometen a crear amb aquests uns 1.400 nous llocs de treball. «És la línia d’ajudes industrials més gran que mai hagi fet la Generalitat de Catalunya», segons ha anunciat aquest dilluns el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en roda de premsa.

Notícies relacionades

L’Administració catalana injecta així vitamines en un teixit industrial que en l’última dècada no ha viscut els seus millors moments i que en els dos últims anys ha patit l’encariment de preus de l’energia i la carestia de certs subministraments, com els semiconductors. Les transferències publicitades per Torrent van destinades a consolidar i fer créixer aquests 205 projectes industrials, estratègics en les seves respectives cadenes de producció i que entre tots mantenen uns 19.295 llocs de treball, segons càlculs propis de la Generalitat.

45,7 milions d’euros per ajudar empreses a obrir noves fàbriques o comprar maquinària, entre d’altres. Aquesta injecció s’abonarà íntegrament abans de finalitzar el mes de novembre i són ajudes a fons perdut, que costejaran fins a un 20% de la inversió presentada per les empreses sol·licitadores. És a dir, si una companyia es compromet a invertir dos milions d’euros, la Conselleria d’Empresa n’hi donarà fins a 400.000. Els imports de les ajudes seran d’un mínim de 250.000 euros i un màxim de tres milions i el 70% d’empreses receptores seran pimes.