branded

Per un futur més verd

La rehabilitació sostenible i les comunitats energètiques protagonitzaran la tercera edició de la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible

La FECS se celebrarà els dies 15, 16 i 17 de febrer al recinte firal El Sucre de Vic amb un programa d’activitats extens i centrat en l’autoconsum energètic i la bioconstrucció 

Imatge de la passada edició de la Fira de lEnergia i la Construcció Sostenible de Vic

Imatge de la passada edició de la Fira de lEnergia i la Construcció Sostenible de Vic / FECS

2
Es llegeix en minuts

La manera com generem, distribuïm i consumim energia té un impacte directe en la salut del planeta i en la nostra pròpia, igual que influeixen els mètodes d'edificació amb els que es procura donar resposta al frenètic creixement poblacional i l'augment de la demanda d'infraestructures habitables que en deriva. Coincidint amb un context global on la preocupació pel canvi climàtic i la preservació del medi ambient són prioritaris, cal obrir debats que qüestionin els actuals models energètics i de construcció, i buscar noves tendències que satisfacin les nostres necessitats energètiques sense comprometre l'equilibri ecològic del planeta.

Aquesta és precisament la intenció de la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible (FECS), la cita de referència en els sectors de la bioconstrucció i les energies renovables. L’esdeveniment celebrarà la seva tercera edició els dies 15, 16 i 17 de febrer al Recinte Firal El Sucre de Vic, on empreses, professionals, particulars i estudiants es reuniran per conèixer les darreres novetats i projectes d’aquests camps.

La regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Bet Piella, explica que "la FECS manté una forta connexió amb totes les àrees de la ciutat, sobretot, amb l’àmbit de territori i urbanisme. Els objectius de la fira són promoure les energies renovables, l’ús de tècniques de construcció i la rehabilitació sostenible, per tal de poder construir edificis més respectuosos amb el medi ambient, uns pilars que coincideixen amb els que s’estan treballant des del consistori". 

Aprenentatge, experimentació i orientació

El saló estarà dividit en dues parts. Per una banda, es prepararà una gran àrea d’exposició comercial on unes 50 empreses constructores i energètiques explicaran la seva activitat i oferiran orientació als interessats en el sector. Mentre que l’altra part del recinte es convertirà en l’espai Àgora, una zona que servirà de punt de trobada entre artesans i on es podran veure demostracions de tècniques tradicionals i de bioconstrucció, així com tallers d’edificació amb terra, calç, fusta, volta catalana, canyes, palla o pedra, en els que el públic podrà participar, tocar i experimentar en directe.  

Assistents a la passada edició de la Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible /

FECS

A més, la FECS compta amb un ampli programa de jornades tècniques sobre temes relacionats amb la rehabilitació sostenible i les comunitats energètiques, que "englobaran des d'activitats centrades en la docència per a formar joves i potenciar el seu interès en aquests oficis, fins a xerrades sobre la integració intel·ligència artificial o a la importància de fomentar l'accés de les dones a aquest sector tan masculí", explica Miquel Escobar, aparellador, i creador de l'agenda de la fira. 

Notícies relacionades

L'entrada és gratuïta i l'horari de la fira serà de 10.00h a 19.00h. La programació completa es pot consultar en la seva pàgina web o a través del perfil d'Instagram, Twitter i LinkedIn de l'esdeveniment. 

Per a més informació, pot consultar-se la pàgina web de vicfires.cat.