"Podem contribuir que Barcelona es converteixi en un ‘hub’ de salut digital"
¿Com definiria el 4YFN per a qui encara no el conegui?
És un esdeveniment de start-ups digitals que forma part del Mobile World Congress, i que té per objectiu principal ajudar els emprenedors a fer créixer els seus negocis. Indirectament, el 4YFN ajuda en moltes altres coses: a les empreses a reclutar talent, a identificar tecnologia, a posicionar-se com a companyies innovadores...
¿Recorda casos d’empreses que hagin pràcticament començat en el 4YFN i ara siguin icones de l’ecosistema?
Aquest any, al complir 10 anys, hem convidat empreses icòniques que han participat en 4YFN des dels inicis, com a Factorial, Glovo, TravelPerk… Els seus fundadors vindran a explicar la seva experiència i creixement i com han participat en el congrés.
¿Quin balanç fan, d’aquests deu anys?
Estem molt contents, sobretot perquè hem aconseguit fer créixer l’esdeveniment com vam prometre l’any passat. Obrim un nou pavelló de Fira Gran Via, estarem situats en el 8.1 i 8.0. Tenim rècord absolut d’expositors, mes de 900 empreses que venen de tot el món a exposar els seus productes. Aquest matí tenia confirmació de 170 nacionalitats confirmades, cosa que el converteix en un esdeveniment molt internacional. Una conseqüència molt important de moure el 4YFN de Fira Montjuïc a Fira Gran Via és que ha internacionalitzat l’esdeveniment.
De tota manera, un terç de l’oferta que compon el 4YFN són empreses catalanes...
S’ha de tenir en compte que hi ha molt pocs esdeveniments de start-ups internacionals al món, hi ha la Web Summit i nosaltres. Aquests esdeveniments són molt locals. És molt difícil fer un esdeveniment de start-ups internacional, perquè les empreses emergents no tenen pressupost de màrqueting per viatjar. És normal que hi hagi representació local important, i això està molt bé. El que és molt important i especial és que gairebé el 50% d’expositors de 4YFN siguin de fora [d’Espanya]. És molt difícil trobar un espai que hi hagi tantes tecnologies emergents, de tants països, totes sota el mateix sostre.
¿I no limita el seu creixement ser físicament dins del MWC?
Al final, això no va tant de mida com de qualitat i la qualitat que adquireixes sent dins del Mobile, no té res a veure amb ser a Fira Montjuïc. El nivell d’assistents del Mobile que passen pel 4YFN és impressionant.
¿Quantes visites tenen, aproximadament?
No quantifiquem el total d’assistents, però calculem, per diverses fonts, que l’any passat van passar pel 4YFN unes 50.000 persones. És un salt molt qualitatiu. El 4YFN democratitza el MWC i l’obre a l’ecosistema local. El fet que el 4YFN hagi entrat al Mobile no ha fet que l’emprenedor no pugui anar a l’esdeveniment, cosa que era un repte important.
¿Quines novetats destacaria d’aquest any?
Obrim per primera vegada zones expositives per indústries: salut digital i sostenibilitat seran al pavelló 8.0. i tot el tema d’investigació, universitats, spin-off..., seran al 8.1. La resta serà exposició normal. Estem apostant molt per aquests tres verticals perquè creiem que aquests sectors seran molt importants per al futur de l’ecosistema emprenedor i del sector tecnològic. Tots els inversors i grans inversors a qui preguntem què els interessa responen que start-ups desenvolupant intel·ligència artificial i empreses que treballin en sectors com la salut digital i la sostenibilitat, perquè creuen que hi ha moltes oportunitats de mercat.
Salut guanya molt pes en el congrés, ¿no?
Per primer cop, el 4YFN fa una aposta molt forta pel sector de la salut digital i pretén ser un punt de trobada amb el sector de la
salut tradicional, cosa que fins ara no havia passat. Tindrem metges d’un CAP, directors d’innovació d’un hospital... Creiem que des de 4YFN podem acabar de contribuir que Barcelona es converteixi en un hub de salut digital.
Partint del que es presenta aquest any, ¿com veu el món d’aquí a quatre anys?
Notícies relacionadesIntel·ligència artificial, salut digital i sostenibilitat creixeran moltíssim. Però també coses més filosòfiques: estem en un moment de transició molt important. Les tecnologies el que fan és individualitzar més la societat, perquè empodera més l’individu que les grans institucions, i això comportarà canvis en els models de negoci. A més, crec que les humanitats cada vegada tindran més pes: un món envoltat de tecnologia necessita gent amb capacitats humanístiques. Això es veu clarament en com s’estan entrenant els models d’intel·ligència artificial. Per això és cada vegada més interessant el moment que vivim, és realment impressionant veure com en un esdeveniment de tecnologia s’està parlant de quins són els límits humans, els nostres valors, com s’ha de regular la intel·ligència artificial...
¿I com veu el 4YFN d’aquí a deu anys?
Veig un món en el qual les habilitats dels emprenedors seran cada vegada més importants. T’has de saber adaptar, ser creatiu... Crec que els emprenedors i les start-ups s’estan convertint en un actor molt important de l’economia moderna, que no ho eren el 2014.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Atemptat en una zona comercial Tràgic atropellament múltiple en un mercat ambulant nadalenc d’Alemanya
- BADALONA Condemnats dos menors per la violació grupal d’una nena d’11 anys al Màgic
- Tempesta judicial a Madrid Un jutjat cita Sánchez per dir al nòvio d’Ayuso "delinqüent confés"
- Crònica rosa El tsunami del cine català
- L’helicòpter-radar de Trànsit imposa 816 multes en mig any
- Sorteig extraordinari Com cobrar el teu dècim premiat de la Loteria de Nadal per Bizum
- El 'Gordo' ¿Fins quan es pot cobrar un dècim de Loteria de Nadal?
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Inici de les festes Fins que siguem vells
- Loteria de Nadal 2022 ¿Què has de fer si et toca la Loteria de Nadal 2022?: consells