La catalana Qilimanjaro Quantum Tech, millor ‘start-up’ del 4YFN 2024

La catalana Qilimanjaro Quantum Tech, millor ‘start-up’ del 4YFN 2024

Qilimanjaro

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Sense haver discernit encara el jurat i a falta que l’última empresa faci el seu pitch (el discurs amb el qual les empreses emergents intenten seduir possibles inversors), un oient ho té clar. "Crec que és el més top que hi ha ara mateix a Espanya", li explica al seu interlocutor. Sobre l’escenari, la consellera delegada de Qilimanjaro Quantum Tech, Marta P. Estarellas, té quatre minuts per resumir el que fa la seva empresa. S’enfronta a cinc companyies més del seu estil en la final dels premis 4YFN 2024, que l’acabaran coronant com a millor companyia de l’any.

Notícies relacionades

Aquesta empresa catalana spin-off de la Universitat de Barcelona (UB), del Barcelona Supercomputing Center (BSC) i de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), va guanyar els 4YFN Awards al MWC Barcelona 2024, el màxim reconeixement per a una start-up dins d’aquest congrés.

Segons va explicar fa uns dies Estarellas a EL PERIÓDICO, Qilimanjaro està desenvolupant xips quàntics més precisos que els actuals en els seus càlculs. La seva proposta, en fase inicial, va molt més enllà d’això: volen ser "un Amazon o un Apple de la quàntica".