Alimentaria vol atraure a BCN més de 100.000 visitants
El saló de l’alimentació i la gastronomia obre les portes dilluns vinent a la Fira buscant emular l’èxit del Mobile

Amb l’expectativa d’arribar als 100.000 visitants (cosa que la col·locaria molt a prop del Mobile World Congress) i amb una presència internacional d’empreses de 120 països diferents, la fira Alimentaria&Hostelco obre dilluns vinent les portes, en la que, segons els organitzadors, serà la seva edició "més potent", en paraules del president d’Alimentaria, Antoni Llorens.
La previsió és que al llarg dels quatre dies que durarà el saló s’arribin a dur a terme més de 13.000 trobades de negocis i contactes professionals. L’impacte econòmic d’aquesta edició podria rondar els 200 milions d’euros, segons les estimacions de l’organització. La fira ocuparà set pavellons del recinte de la Gran Via, comptarà amb 3.200 expositors (dels quals 900 són de fora d’Espanya), ocuparà uns 7.000 treballadors temporals i tindrà 13 espais especialitzats, en què destaca el dedicat al sector de la carn, però també el de la llet.
Múltiples zones
"Hi haurà una zona de conserves, una altra de food service, una altra més de tendències i una de nova sobre aliments plant-based", va assenyalar ahir Antoni Valls, director general del certamen. A aquestes, s’hi afegirà la dels aliments ecològics, la dels dolços i els aperitius, la dels productes premium, la de la producció espanyola i la dels pavellons internacionals. "Una de les novetats és l’àrea del cafè i la rebosteria, l’anomenat Coffee&Bakery, que està prenent un rumb molt interessant", va afegir Pere Taberner, president d’Hostelco, la part de la fira dedicada a l’hostaleria i la restauració.
Entre les novetats d’aquesta edició (la vinent, que serà el 2026, coincidirà amb el 50è aniversari de la fira), els organitzadors van destacar la tornada d’expositors xinesos i de Hong Kong, que no van ser-hi el 2022 per culpa de la pandèmia de la covid. Però els països estrangers amb més pes seran novament Itàlia i Turquia.
A la fira, que és també "un aparador del que es produeix a l’Espanya buidada", com va destacar Mauricio García, representant del sector de la carn, també hi ha espai per a la innovació més puntera.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet