La Copa Amèrica llança el seu primer videojoc

El simulador està basat en la mateixa tecnologia que utilitzen els regatistes

La Copa Amèrica llança el seu primer videojoc

cristina buesa

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La Copa Amèrica de vela va llançar ahir el primer videojoc de regates, AC Sailing, basat en la mateixa tecnologia de simulació que utilitzen els esportistes de la competició. Els organitzadors de l’edició de Barcelona d’aquest estiu van fer una presentació d’abast global, que els permet entrar en el món dels e-sports, amb la creació del seu primer campionat mundial, America’s Cup E-series.

America’s Cup Event (ACE) va convocar a un representant de cadascun dels sis equips de la competició masculina (neozelandesos, britànics, francesos, suïssos, italians i americans), a més d’un gamer i el medallista de vela olímpic espanyol Jordi Xammar. Els vuit esportistes van jugar amb l’AC Sailing en tres regates que es van projectar a l’America’s Cup Experience, el centre d’interpretació de la Copa Amèrica al Port Vell.

AC Sailing recrea els escenaris de les regates, els mateixos dels sis equips que aquest any lluitaran per la gerra de les 100 guinees. El seu objectiu, van assegurar els impulsors, és "revolucionar el futur de la vela en els e-Sports, i crear una oportunitat perquè els aficionats de tot el món, sense importar condició o edat, s’embarquin en la competició més antiga de l’esport".

Segons el director executiu d’America’s Cup Event, Grant Dalton, va ser "tot un repte", ja que el videojoc permet navegar "el més a prop possible de la realitat, com mai abans", perquè la Copa Amèrica de vela "sempre ha estat a l’avantguarda de la superació dels límits del que és possible en la vela".

Dalton, que tornava a Barcelona després de diversos mesos al seu país, Nova Zelanda, ultimant el vaixell amb què competiran a Barcelona, va destacar que una de les peculiaritats del nou videojoc és que "es pot passar de jugador a esportista fàcilment perquè el joc és igual que el simulador real", va dir somrient.

Investigació de 10 anys

Notícies relacionades

Una de les característiques de l’ADN en què la Copa Amèrica sempre insisteix és en ser punters tecnològicament. Per aquesta raó, el nou videojoc permetrà als jugadors competir online, tant contrarellotge com entre ells, a bord d’un veler AC40, de 40 peus (uns 11 metres d’eslora). A més, es reproduiran escenaris reals, com Barcelona, seu de les regates d’aquest estiu.

Emirates Team New Zealand, equip defensor del títol que mirarà de revalidar per tercera vegada a l’octubre, va ser l’encarregat de desenvolupar el videojoc al llarg de 10 anys. El seu director, Dan Bernasconi, va destacar que es combina "ultrarealisme amb uns gràfics veritablement fidels, de manera que es pot transportar els jugadors a l’acció del mar, i els permet experimentar l’emoció i la complexitat de la vela com si fossin atletes de la competició".

Temes:

Barcelona