Sortida a borsa de la multinacional
La Caixa aspira a arribar a una «participació rellevant» a Puig
La compra entra dins de l’estratègia de Criteria pel potencial i el pes del grup en la indústria catalana
Es col·locarà fins al 21% del capital
Amb aquesta operació, l’empresa evita una opa o assalt per part de competidors gegants
Criteria, el braç inversor de La Caixa, aspira a tenir "una participació rellevant" en Puig dins del procés de captació d’inversors que va començar ahir per part del grup de moda, fragàncies i cosmètica davant la seva sortida a borsa el 3 de maig. Tot i que l’adquisició de títols oferirà poques possibilitats d’incidir en la gestió, ja que després de l’operació de borsa la família Puig seguirà controlant entorn del 90% dels drets de vot, la vocació de Criteria és participar en un negoci "de potencial i que s’ha mostrat resilient", segons fonts pròximes a aquest hòlding.
En tot cas, la petició de Criteria és important, tot i que la part final de capital que aconsegueixi dependrà del repartiment entre les peticions, si bé per al hòlding de participacions de La Caixa aquesta compra entra dins de la seva estratègia, atesos els marges i la rendibilitat potencial que ofereix aquest negoci i el pes que la companyia, amb seu a l’Hospitalet de Llobregat, té en la indústria catalana. Puig sortirà a borsa el 3 de maig amb un valor de fins a 13.900 milions d’euros.
Notícies relacionadesLa matriu del grup, Puig Brands, va aprovar dijous l’oferta pública de les seves accions classe B dirigida a inversors qualificats i que suposarà col·locar fins al 21% del capital. Les quatre branques de la família fundadora retindran, en funció del preu final, entre el 90,9% i el 91,8% dels drets de vot un cop es conclogui el procés, però no tindran més d’un 68% de totes les accions en el seu historial. Això es deu a la diferència de drets de vot entre els títols que es col·locaran als inversors qualificats, amb un dret polític per acció i els que vendrà la matriu del grup, amb cinc drets de vot per acció, per arribar a un total d’uns 3.000 milions.
Amb aquesta operació, Puig reté la majoria del capital i evita una oferta pública d’adquisició (opa) o assalt per part de competidors gegants com les franceses Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) i L’Oréal. La companyia destaca que, amb el seu desembarcament en la borsa, les estructures corporatives i de capital de Puig "s’alinearan millor amb les de les empreses familiars més importants del sector de la bellesa d’alta gamma a nivell mundial".
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia