Distribució alimentària

Aldi obrirà 10 súpers aquest any a Catalunya, fins a arribar als 100

La Barcelona metropolitana és clau en el pla de creixement de la cadena, que preveu 40 obertures més a la resta d’Espanya

Aldi obrirà 10 súpers aquest any a Catalunya, fins a arribar als 100

P. C.

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

La cadena alemanya Aldi continua entossudida a créixer a Espanya i a fer-ho conquerint espai físic. La companyia pretén inaugurar 50 botigues aquest 2024 al conjunt del país (com ja va fer el 2023) i que una cinquena part d’aquests establiments s’obrin a Catalunya. La comunitat guanya així 10 nous supermercats Aldi aquest any, cosa que a més implica que la cadena acabi l’exercici amb 100 punts de venda en funcionament en aquest territori. El primer obrirà les portes el 15 de maig a l’Hospitalet de Llobregat, al carrer Enginyer Moncunill, a prop del mercat municipal de la Florida i d’un Mercadona. De fet, Barcelona i la seva àrea metropolitana són zones clau en aquest pla, que contempla l’obertura de set establiments més en aquesta província. Lleida i Girona completen el paquet d’inauguracions, amb un nou supermercat cada una.

Aquesta primera inauguració és un establiment de 1.100 metres quadrats, en el qual treballaran 13 persones i que oferirà sobretot assortit de marca pròpia i, remarca la companyia, d’origen nacional. La cadena està mirant d’extremar l’aposta pel producte de proximitat, cosa que s’ha traduït, de moment, en la compra d’un 13% més de producte d’origen espanyol en els últims tres anys i que el 80% dels 2.000 articles que conformen el catàleg d’aquest supermercat siguin de procedència domèstica. "En el dia d’avui, ja són més de set milions de clients els que trien comprar a Aldi, un 33% més que fa tres anys", confessa la companyia.