Patronal

Foment afirma que les pimes quedaran "òrfenes"

Foment afirma que les pimes quedaran "òrfenes"

AGUSTÍ SALA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No es va fer esperar. Foment del Treball va reaccionar de forma negativa a l’anunci d’una opa hostil de BBVA sobre Banc Sabadell. Al seu parer, si prospera l’operació "moltes pimes es quedaran òrfenes de finançament".

En un comunicat, l’entitat presidida per Josep Sánchez Llibre va destacar que, en cas de tirar endavant la integració, "els perdedors seran les pimes catalanes i, per tant, també les empreses espanyoles". Al parer d’aquesta organització, les unions necessàries haurien de ser entre bancs de diferents països europeus, i no haurien de basar-se essencialment en la concentració a Espanya.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, també es va referir a l’impacte que pot tenir en el finançament especialment de les pimes.

Així mateix, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, va dir, al ser preguntat per l’opa hostil, que les empreses "són lliures d’actuar, de participar i de fer ofertes o no". Durant una intervenció en el cinquè Fòrum Internacional d’Expansió, Garamendi va assenyalar que "no és la persona adequada" per donar la seva opinió sobre aquesta operació, i va recordar que tant el BBVA com el Sabadell són socis de la CEOE.