Habitatge
Territori inicia l’expropiació de cinc pisos buits de grans tenidors

El Departament de Territori de la Generalitat ha posat en marxa els tràmits per a l’expropiació dels cinc primers habitatges buits pertanyents a grans tenidors per destinar-los a famílies vulnerables. En concret, la conselleria que dirigeix Ester Capella va publicar ahir els anuncis d’informació pública previs a l’inici de l’expedient d’expropiació d’aquests pisos; d’aquests, quatre estan situats a Valls (Tarragona) i l’altre a Cornellà de Llobregat (Barcelona).
Aquests habitatges formen part del grup de 23 que la Generalitat considera que poden ser expropiats per haver-se demostrat la seva "utilització anòmala per incompliment de la funció social de la propietat", segons un comunicat de Territori. Aquest incompliment es produeix quan un habitatge es manté desocupat de manera permanent i injustificada durant més de dos anys.
Els pisos expropiats aniran a parar a famílies vulnerables que estiguin inscrites en les taules d’emergència dels municipis on es trobin els habitatges o en programes socials com els que protegeixen les dones víctimes de violència masclista.
- Famosos El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- El jutge va repescar un nom
- Operació de la Guàrdia Civil Desmantellada una xarxa de ciberestafes a tot Espanya que dirigia un estudiant de 19 anys des de Terrassa
- Polèmica decisió al regne unit Cop del Tribunal Suprem britànic a les dones trans
- Apunt Equip pet...¡¿Com?!
- Delinqüència digital Creixen les «estafes híbrides»: l’engany que combina el món virtual i el físic
- Tipus d’interès L’eurozona es blinda: el BCE abaixa tipus al 2,25% en resposta a l’ofensiva de Trump
- Conflicte laboral PortAventura suspèn la venda d’entrades per a aquest dissabte per la vaga de treballadors
- Metro de Barcelona Adjudicades per 48 milions les obres de les estacions de Manuel Girona i Campus Nord de l’L9
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho