Requisits antimonopoli

Brussel·les exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

La web és designada guardià d’accés i haurà d’oferir més opcions als usuaris

Captura de la web de Booking.com

Captura de la web de Booking.com

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La plataforma de viatges Booking, com a guardià d’un servei d’intermediació en línia, també haurà de complir amb els estrictes requisits antimonopoli de la llei de mercats digitals (DMA, en les seves sigles en anglès). Després d’analitzar l’autoavaluació de la companyia, que constata que compleix els llindars fixats, la Comissió Europea ha determinat que aquest servei constitueix una porta d’enllaç important entre empreses i consumidors.

"Després de la nostra decisió, Booking.com s’uneix a la llista de serveis de plataforma que hauran de complir amb les regles de llei de serveis digitals", va celebrar ahir la vicepresidenta executiva de la comissió, Margrethe Vestager, que va destacar que els turistes podran començar a beneficiar-se de més opcions mentre que els hotels tindran més oportunitats de negoci. "Booking és un actor important en l’ecosistema turístic europeu i ara també és un guardià designat. Treballarem per assegurar-nos que compleixi plenament amb les obligacions de la llei de mercats digitals en un termini de 6 mesos", va afegir el comissari de mercat interior, Thierry Breton.

Notícies relacionades

L’empresa té ara sis mesos de termini per complir les obligacions de la llei, oferir més opcions i llibertat als usuaris finals i un accés just dels usuaris comercials. D’aquí a mig any la plataforma haurà de presentar un informe de compliment detallat en el qual especifiqui com compleix cada una de les obligacions de la llei. Algunes d’aquestes obligacions, no obstant, hauran de començar a aplicar-se amb efecte immediat. És el cas de l’obligació d’informar la Comissió de qualsevol concentració prevista en el sector digital.

"Fa temps que treballem amb la Comissió Europea per anticipar-nos a la decisió d’avui", afirmen des de l’empresa.

Temes:

Viatges Hotels