Subvencions

El Govern eleva fins als 3.000 euros el Kit Digital per a autònoms

El Govern eleva fins als 3.000 euros el Kit Digital per a autònoms

Cedida

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’entitat pública Red.es, adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, ha elevat en 1.000 euros la quantia de les ajudes que podran rebre els autònoms i les microempreses en el marc del programa Kit Digital, és a dir, fins a 3.000 euros.

Així ho reflecteix la modificació de les bases reguladores per a la concessió d’aquestes ajudes, dotades amb 3.067 milions d’euros i destinades a la digitalització d’autònoms, pimes i microempreses (fins a tres empleats) i que fins a finals de l’any passat havia concedit 300.000 subvencions per un import del voltant de 1.400 milions d’euros.

"Aquest augment de l’ajuda tindrà caràcter retroactiu, és a dir, podran sol·licitar-la aquelles empreses beneficiàries del segment III (autònoms i microempreses) que ja l’haguessin demanat anteriorment i fins i tot si ja han consumit el seu bo digital, cosa que garanteix així els principis d’igualtat de tracte, no discriminació i transparència", va remarcar Red.es en un comunicat.

Sol·licituds al juny

Notícies relacionades

La sol·licitud de l’ajuda amb la nova quantia podrà realitzar-se una vegada que s’obri el formulari de sol·licitud al juny i, segons va detallar l’entitat pública, si l’autònom o la microempresa ja ha sigut beneficiària i vol sol·licitar l’ampliació de 1.000 euros ha d’entrar al seu expedient, seleccionar el botó habilitat per a això i firmar aquesta conformitat. En aquest cas, la concessió és "automàtica".

La modificació de l’ordre de bases també actualitza el catàleg de solucions de digitalització per a autònoms i microempreses i es crea la solució "Lloc de treball segur", que inclou un dispositiu hardware (com un ordinador, per exemple) que ha de complir una sèrie de requisits de seguretat.