Criteria Caixa, a tot gas

Criteria Caixa, a tot gas
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El braç inversor de La Caixa, Criteria, va a tot gas. I mai més ben dit perquè a més de negociar i dissenyar una oferta de compra (opa) amb l’emiratiana Taqa per controlar Naturgy, aquest hòlding està desplegant una intensa activitat inversora en els últims temps.

Amb l’aterratge com a conseller delegat d’Ángel Simón, que va ser president d’Agbar, el hòlding que s’ocupa d’invertir per alimentar l’obra social de La Caixa a través dels dividends que proporcionen les participacions industrials i empresarials no para.

També es va reforçar Telefónica per donar un cop de mà al Govern en els seus plans per pal·liar els efectes del desembarcament dels saudites d’STC en l’operadora presidida per José María Álvarez-Pallete. I, després d’una inversió de 425 milions per aconseguir el 3% de Puig, que es va estrenar en borsa fa un parell de setmanes, Criteria ha tornat a la càrrega.

En aquesta ocasió aposta per una vella coneguda, Colonial, que va abandonar fa una dècada i que, una vegada convertida en socimi, torna a formar part de la seva cartera des del març passat, quan comptava amb tot just el 3%, per passar a través d’una ampliació de capital al voltant del 17% i ser, una vegada que es tanqui l’operació, la primera accionista d’una firma especialitza en edificis d’oficines prime.

Notícies relacionades

Segons el parer dels que coneixen els plans de Criteria, aquesta última operació encaixa en la nova estratègia de passar de comptar moltes i variades participacions, poc visibles, a apostar per algunes menys, de més pes, és a dir, amb percentatges significatius del capital, i amb participació activa en la gestió. De fet, Criteria incorporarà dos consellers en l’òrgan de govern de Colonial.

Sens dubte amb l’arribada de Simón com a timoner del hòlding, una de les persones de confiança del president de la Fundació La Caixa i de Criteria, Isidre Fainé, no trigarem a veure noves inversions en aquesta nova etapa molt més activa i que, en alguns casos, qui sap si encaminades a blindar la catalanitat d’algunes companyies. Temps al temps.