Fòrum a Madrid

Sánchez insta les empreses a "implicar-se per frenar la ultradreta"

Sánchez insta les empreses a "implicar-se per frenar la ultradreta"

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Unes 30 empreses germàniques, entre les quals es troben noms coneguts com Bayer, Volkswagen, BMW, Allianz, Deustche Bank, Siemens i Mercedes, s’han mobilitzat per frenar el vot ultra en les eleccions europees, fent campanya amb els seus treballadors perquè no votin partits com Alternativa per Alemanya. Sánchez ha recollit el guant i ha demanat a les corporacions espanyoles una actuació similar durant un fòrum sobre fons europeus, organitzat per eldiario.es.

"Vull agrair l’exemple de les grans empreses alemanyes. Això és el que vaig demanar a Davos, que les empreses s’impliquessin en la defensa de la democràcia i la bona política perquè les empreses neixen amb la democràcia i la seva tasca és defensar-la", va dir, després de defensar que política i economia són assumptes "profundament connectats". "Comprendre aquesta connexió ignorada a consciència per alguns és crucial per donar resposta als reptes que té davant seu la democràcia", va afegir.

Notícies relacionades

El president del Govern, eufòric després de la victòria de Salvador Illa en les eleccions catalanes, va aprofitar la seva intervenció per defensar la bona gestió del seu govern en l’economia espanyola davant el "miracle econòmic del PP", recorrent a dades d’afiliació a la seguretat social –per primera vegada a l’abril es van superar els 21 milions d’afiliats– i a les perspectives de creixement econòmic –la Comissió Europea va millorar ahir les seves previsions per a Espanya en quatre dècimes fins al 2,1%–.

"L’any passat vaig dir que l’economia espanyola estava com una moto. Aquest any he de dir que l’economia espanyola no va com una moto, l’economia espanyola va com un coet", va afirmar Sánchez. Una part "important" d’aquests "excel·lents" resultats econòmics els va atribuir als fons europeus, dels quals a Espanya li corresponen 160.000 milions, a repartir entre els anys 2021 i 2026.

Temes:

Govern Davos