Expansió

Uriach compra l’alemanya Pascoe per enfortir-se a Europa

La firma adquirida és líder en medicina natural al seu país i exporta a 30 països

Uriach compra l’alemanya Pascoe per enfortir-se a Europa

Aina Martí / ACN

1
Es llegeix en minuts

Per primera vegada en 185 anys, Uriach, la farmacèutica familiar catalana, ha decidit donar entrada al fons britànic ICG amb al voltant del 30% de la propietat, a través d’una ampliació de capital. Al seu torn, la companyia ha aconseguit un dels seus objectius: l’adquisició de la francesa Ineldea, que suposa la compra més important de la seva història. La companyia ja compta amb algun representant de la sisena generació, que continuarà mantenint el control majoritari del capital.

Notícies relacionades

L’entrada d’un soci, l’aportació monetària del qual no s’ha donat a conèixer igual com l’import de l’adquisició a França, com ja va fer una altra de les grans farmacèutiques catalanes, Esteve, amb l’entrada el 26% del capital d’Esteve Healthcare –no de marques com Isdin– per part de la firma d’inversió privada alemanya Lubea, reforçarà l’estratègia d’Uriach de consolidar-se com a líder del negoci de natural healthcare (autocura). El president del consell de propietaris, Enrique Uriach; el president del consell d’administració, Lluís Cantarell, i el conseller delegat, Oriol Segarra, van presentar aquestes noves fites de la companyia, que suposen un gran salt en els seus objectius.

Uriach ja va anticipar al juny que el seu objectiu era l’aterratge al mercat francès a través de l’adquisició més important de la seva història, Ineldea, que compta amb uns 20 anys d’història.