Durant el 2023
Mercadona va comprar a firmes catalanes per un valor de 5.000 milions
El quefir marca Hacendado está elaborado por uno de los proveedores catalanes de Mercadona, Productes del Moianès /
Mercadona va destinar 5.004 milions d’euros l’any passat a comprar producte a dos centenars de proveïdors i interproveïdors especialistes catalans i a una mica més de 1.700 pimes amb seu a la comunitat. Això és un 14,7% més que el 2022. Així ho compendia la cadena de supermercats en un comunicat distribuït ahir, en el qual a més de fotografiar la dimensió i situació de la companyia a Catalunya, cita alguns dels noms que conformen aquesta llista.
¿Quines empreses catalanes proveeixen Mercadona? Segons aquest balanç, organitzacions lleidatanes fruiteres com ara Catafruit, Nufri, Molnar o Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, a les quals van comprar una mica més de 46 milions de quilos de peres, pomes, préssecs i nectarines, bàsicament. També Fructícola Empordà i Girona Fruits, empreses que es mouen també en el segment de la fruita, però des de Girona. I la tarragonina Cerima Cherries, de qui Mercadona obté les seves cireres.
Embotit i gel de bany
Notícies relacionadesL’embotit procedeix de Casa Tarradellas, Embotits Monter, Noel i La Selva, que, entre totes quatre, van servir més de 120 quilos de producte a les seves botigues. I el dolç, d’empreses com ara Pastisfred, que des de Montblanc (Conca de Barberà) va proporcionar a la cadena 12,5 milions de pastissos entre gener i desembre de l’any passat, o de Productes del Moianès, que ha fet el mateix amb nou milions d’unitats de quefir líquid.
Finalment, en l’àmbit de la higiene personal, el supermercat amb més quota de mercat a Catalunya esmenta els gels de bany i xampú de Laboratoris Maverick, situats a Ulldecona (Montsià), i l’assortiment de maquillatge i esmalt d’ungles de You Cosmetics de Gavà (Baix Llobregat) i Wecolors, a Vilassar de Dalt (Maresme). Les bosses d’escombraries arriben des de Saplex, a Canovelles (Vallès Oriental).