Emprenedoria
Barcelona se situa com el cinquè ecosistema de ‘start-ups’ de la UE
La ciutat escala dues posicions, fins al lloc 38, en la llista mundial de la consultora StartupBlink
En videojocs i farmàcia és líder global
Fa temps que la ciutat balla, en funció del rànquing que es consulti, en les primeres posicions dels llistats que comparen els ecosistemes de start-ups de la Unió Europea (UE). Ahir, aquesta posició de lideratge va agafar cos al rebre, també, la corona de la consultora suïssa StartupBlink. Segons el seu Startup Ecosystem Report del 2024, Barcelona escala una posició fins a situar-se com a cinquena ciutat més important de la UE en aquest terreny (per darrere de París, Berlín, Estocolm i Amsterdam) i puja dos esglaons a la lliga mundial convertint-se en el municipi número 38 més important del món. Guanyen San Francisco, Nova York, Londres, Los Angeles i Boston.
Els responsables de l’estudi remarquen que la capital catalana ha creat algunes de les empreses emergents més notables d’Espanya i que acumula històries d’èxit com la venda de Glovo i Letgo o la sortida a borsa de Wallbox. També emfatitzen la important captació de fons que han protagonitzat aquestes companyies en els últims anys i el seu "ric ecosistema d’inversió" en el qual destaquen firmes com Sabadell Venture Capital o Asabys Partners.
Donen el seu lloc, així mateix, a la implicació d’institucions públiques com Acció o Barcelona Activa, a l’existència d’esdeveniments com el Mobile World Congress (MWC) i el seu 4YFN, el Tech Spirit o l’Smart City Expo World Congress, als seus diversos espais de coworking, acceleradores i incubadores com Aticco, Tech Barcelona i el Canòdrom Coworking, i a institucions acadèmiques com ESADE i IESE.
‘Smart city’
"Barcelona està reconeguda com una smart city, cosa que la converteix en un lloc molt atractiu per viure i treballar: la ciutat encarna un esperit emprenedor, impulsat per una força de treball molt capacitada", justifica StartupBlink. "És una ciutat líder en innovació, amb molts acords amb universitats, centres d’investigació i tecnològics i grans companyies, tant locals com internacionals. Aquesta xarxa fomenta un entorn dinàmic per a les empreses emergents, facilitant col·laboracions i creant oportunitats de negoci", afegeix.
Notícies relacionadesTot aquest caldo de cultiu ha servit perquè Barcelona destaqui especialment en sectors com el dels videojocs i la farmàcia, fins al punt que si aquest rànquing comparés només les start-ups que operen en aquests segments, la ciutat encapçalaria el rànquing en àmbit mundial. És també la primera, tot i que en aquest cas de la UE, en el terreny de la innovació tecnològica alimentària.
"En menys d’una dècada ens hem consolidat com un ecosistema digital i tecnològic madur, amb un dels hubs d’empreses emergents més desenvolupats del món", va valorar el conseller d’Empresa i Treball en funcions, Roger Torrent. Al seu parer, aquesta col·lecció d’empreses emergents és "una de les bases" del "model de progrés empresarial" de la comunitat, "que actua com una palanca per accelerar la innovació i atraure projectes d’inversió estrangera estratègica per al país".
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034