Transport

El trànsit de contenidors del Port de BCN puja un 25,7% fins a l’abril

El buque portacontenedores MSC Aries, en 2023.

El buque portacontenedores MSC Aries, en 2023. / Peter Faas / Vesselfinder

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Malgrat que des de fa diverses setmanes la imatge de vaixells portacontenidors davant el Port de Barcelona per la crisi del mar Roig és habitual, el cert és que les instal·lacions portuàries continuen donant bons resultats. Fonts d’aquesta administració pública van revelar ahir que el trànsit total de contenidors va registrar un increment del 25,7% fins a l’abril respecte al mateix període del 2023, acostant-se als 1,3 milions de TEU.

Els contenidors en trànsit han crescut un 54,3%, cosa que ha ajudat aquest creixement global. Els contenidors d’importació i exportació mantenen el creixement de mesos anteriors, amb un increment del 7,2%. En el cas dels contenidors plens, també destaca l’increment dels trànsits.

Els granels sòlids i líquids experimenten descensos del 14,5% i 12,6%, respectivament. "Malgrat l’excel·lent comportament dels productes químics", segons el port, que creixen un 40,2%, i els resultats positius de la gasolina i el gasoil, la davallada del gas natural (-56%) ha determinat la baixada dels granels líquids. En el cas dels granels sòlids, cereals i farines creixen un 15,1% i la fava de soja presenta resultats similars en el mateix període de l’any passat, mentre que la sal comuna i el ciment baixen.

Menys vehicles

Notícies relacionades

En aquests quatre primers mesos de l’any el tràfict total del port va arribar als 22,8 milions de tones, amb un increment del 8,2% respecte al 2023. El tràfic de vehicles va arribar a les 246.333 unitats (-7,7%), un descens similar al dels últims mesos, provocat pels resultats negatius de les importacions, tot i que les exportacions creixen un 14,3%.

El nombre de creueristes va augmentar un 6,7% fins a l’abril. El trànsit de passatgers amb Itàlia manté les mateixes xifres que en els quatre primers mesos del 2023 i els de les Balears creixen un 2,5%, mentre que amb el Marroc descendeixen.