Sector financer

La borsa mostra els seus dubtes sobre l’opa del BBVA al Sabadell

Des que va sortir l’oferta, els títols del banc que presideix Torres han caigut un 8,5% i els del català han pujat un 11,65%

La borsa mostra els seus dubtes sobre l’opa del BBVA al Sabadell
1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

Tot just un mes després que es filtrés que el BBVA preparava una oferta de fusió al Banc Sabadell, la borsa ofereix un veredicte que pot canviar, però que ara és clar: entre el tancament del 29 d’abril (l’endemà va saltar la notícia de l’oferta) i el del 30 de maig, els títols del Sabadell han pujat un 11,65%, mentre que els del BBVA han baixat un 8,53%.

La prima del 30% que el BBVA va anunciar per als accionistes del Sabadell que acudissin a la seva opa hostil, i que estava calculada sobre les cotitzacions del 29 d’abril, és ara del 6,3%. És a dir, que un dels grans arguments de l’entitat que presideix Carlos Torres per convèncer els accionistes flaqueja. I no només per als accionistes minoritaris, que al Sabadell controlen el 48% del capital. També per als grans inversors.

En el sector s’assenyala que en aquest tipus d’operacions, els fons solen ser favorables a les fusions per les economies d’escala que generen i per les sinergies i l’estalvi de costos que porten associades, però dubten si adverteixen un risc d’execució alt (i en aquest cas el rebuig polític i les previsibles condicions que imposarà Competència ho són) i sobretot si la prima perd atractiu, com ja comença a passar.

És habitual que les primes es redueixin una vegada anunciades les opa, perquè hi ha inversors que compren accions de l’empresa objecte de l’oferta per aprofitar-se de la prima esmentada. No obstant, quan la prima no es redueix a zero, sol indicar que el mercat té dubtes sobre que l’operació tiri endavant. També es pot arribar a produir una prima negativa, és a dir, que el valor borsari dels títols de l’entitat opada se situïn per sobre del preu ofert.

Notícies relacionades

L’evolució de la prima

El conseller delegat del Sabadell, César González Bueno, es va mostrar convençut fa uns dies que l’opa no tirarà endavant per l’evolució de la prima. El BBVA, per la seva banda, confia que la seva acció torni a fer atractiva la prima. "Creiem que oferir accions (una del BBVA per cada 4,83 del banc català) és el més atractiu per als accionistes del Sabadell, ja que també confiem en l’evolució de la nostra acció en el futur", va assegurar Torres al presentar l’opa als analistes.

Temes:

BBVA