Sostenibilitat

Mat Holding invertirà aquest any 60 milions per créixer amb compres

Mat Holding invertirà aquest any 60 milions per créixer  amb compres
1
Es llegeix en minuts

Mat Holding trepitja l’accelerador i aquest any farà inversions per valor de 60 milions d’euros destinades essencialment a adquirir actius productius estratègics. El grup que presideix Pau Relat triplica el ritme d’inversió dels últims anys per arribar a un volum de vendes de 500 milions en el termini de cinc anys i ser un líder global en solucions d’agricultura sostenible i gestió eficient de l’aigua.

L’any passat, Mat Holding va registrar unes vendes de 336 milions d’euros, un 7,7% menys que l’anterior, per l’impacte de la sequera que va reduir la demanda de fitosanitaris, i disrupcions a la cadena de subministrament de la seva divisió de tecnologies d’aigua. El 35% de les vendes correspon al mercat espanyol, i el 65% són negoci internacional. Per divisions, els negocis d’agro (IQV, Regaber, Vegga) aporten 206 milions (un 7,8% menys), i els d’aigua (Aquestia, STF, Hidroglobal) 130 milions (un -7,3%).

Dues divisions

Notícies relacionades

Relat, que de 2004 fins al març passat va ser conseller delegat d’aquesta companyia propietat de la família Martosas, destaca que el 2023 va ser un any complex en què, no obstant, es va avançar en les línies estratègiques de creixement, com la plataforma digital d’agricultura digital Vegga. Altres avenços van ser la companyia de transformació de finques a cultius d’alt valor TerraNostra i el creixement a través d’operacions corporatives. Les inversions del grup van destinades a enfortir les dues divisions del grup, de solucions i tecnologies per a la gestió sostenible i eficient de l’aigua i l’agricultura, en àmbit global.

Divendres passat, la companyia va firmar la compra a la multinacional alemanya Bayer, anunciada fa un any, de la planta de Quart de Poblet (València), que compta amb una plantilla de 69 persones. Mat Holding, a través de la seva divisió IQV, augmentarà així la seva capacitat de producció i duplicarà la seva divisió de fabricació a tercers de productes fitosanitaris i bioracionals.