Catalunya guanya al maig 42.000 llocs de treball

Una entrevista de trabajo.

Una entrevista de trabajo. / SHUTTERSTOCK

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya va superar per primer cop en la seva història la simbòlica cota dels 3,8 milions de treballadors en actiu. Ho va fer aquest mes passat, registrant un maig particularment bo. I és que les províncies catalanes van sumar 42.194 nous ocupats respecte a l’abril, el millor registre en un cinquè mes de l’any des del 2015, cosa que deixa constància del cicle expansiu que viu el mercat laboral.

Notícies relacionades

Ni en els moments més àlgids de l’especulació, cap al 2008, just abans que esclatés la bombolla financera i immobiliària i mentre l’ocupació vivia, dopada, una falsa sensació de bonança, el mercat laboral català va mostrar millors registres. El maig del 2008 hi havia 3,4 milions de catalans afiliats a la Seguretat Social, gairebé dues dècades i dues crisis després, la xifra s’eleva fins als 3,8 milions.

L’atur va registrar un descens simbòlic al maig de 6.248 persones, fins a un total de 330.782 aturats catalans apuntats al Sepe. És la xifra més baixa des del 2008, si bé Enric Vinaixa, secretari de Treball de la Generalitat, va destacar que "tenim marge de millora", ja que "hi ha un percentatge elevat de persones a l’atur que fa més d’un any que no tenen feina", va afirmar.

Temes:

Sumar Crisi