Proposta a Espanya per reduir la jornada laboral

Proposta a Espanya  per reduir la jornada laboral
1
Es llegeix en minuts

L’organització de països desenvolupats OCDE recomana al Govern espanyol que, d’acord amb els interlocutors socials, "experimenti" amb polítiques de reducció de la jornada laboral de 40 hores a fi de comprendre millor "en quin grau una setmana laboral més curta pot generar efectes de productivitat prou grans per compensar els ocupadors per l’augment dels costos laborals i/o els treballadors per la pèrdua d’ingressos (depenent de la forma en què s’implementi la setmana laboral més curta)".

Notícies relacionades

En l’informe Reactivar el creixement de la productivitat àmpliament compartida a Espanya, publicat ahir, l’OCDE proposa al Govern una bateria de mesures que, des del seu punt de vista, haurien de servir per millorar el funcionament de l’economia espanyola. L’OCDE recolza la reforma laboral del 2021 a Espanya, que va limitar estrictament l’ús de contractes temporals, i recomana anar més lluny per aquest camí i promoure més la transició a contractes regulars de durada indefinida.

L’organisme reconeix que tant a Espanya com en altres països de l’OCDE hi ha un debat creixent sobre el potencial paper d’una setmana laboral més curta.

Temes:

Govern OCDE